2017 Chateauneuf-du-Pape

Frankrig
Rhône
3/4 ltr.
DKK 359,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften har toner af hindbær, brombær, solbær og lakrids. Smagen er meget imødekommende med masser af umiddelbar frugt, som balanceres af en fin fylde. Syren er lav og smagen tæt og vedvarende med stor kompleksitet i eftersmagen.
Specifikationer
Leverandør
Le Clos du Caillou/Earl Pouizin-Vacheron
Land
Frankrig
Område
Rhône
Underområde
Châteauneuf-du-Pape
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2017
Drue
100% Grenache Noir
Dyrkning
Biodynamiske Druer
Riedel glas
Syrah
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Mørkt kød
Vildt
Krydrede retter
Alkohol
15,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Domaine le Clos du Caillou ligger ved byen Courthézon, nordøst for Châteauneuf-du-Pape. Jorden er fyldt med store rullesten og sand, så man har det perfekte udgangspunkt for at fremstille stor Châteauneuf-du-Pape. Det har da også været målet, siden familien Pouizin og Vacheron stiftede domainet i 1956, og betragter man deres vine i dag, er det ikke uden grund, at vinkendere verden over anser slottet som værende blandt de tre bedste i distriktet.

Domainet består i alt af 58 ha vinmarker, hvoraf de 8 ligger i Châteauneuf-du-Pape. I princippet kunne de resterende 50 ha også godt have været indlemmet i Châteauneuf-du-Pape, da de kun er adskilt fra distriktet af et gammel stengærde. Historien fortæller dog, at den daværende ejer ikke ville betale de afgifter, som en ophøjelse af jordene til Châteauneuf-du-Pape krævede i 1923, og at det er derfor, jordene kun bærer status af Côtes du Rhône.

Fakta er dog, at domainets Côtes du Rhône Villages og Côtes du Rhône Reserve fuldt ud er på højde med flere af de bedre Châteauneuf-du-Pape vine.

Druerne til Caillous Châteauneuf-du-Pape Tradition hentes fra fire forskellige terroirs - Les Bedines, Guigasse og Pignan Les Cassante.
Størstedelen kommer dog fra Pignan Les Cassante, hvis jordbund hovedsagligt består af sand. Den sandede jordbund giver en mere elegant vin med finere tanniner – et træk som går igen i domainets andre vine, der, efterhånden som de ældes, kan opnå en nærmest burgundisk lethed.
Markerne er certificeret økologiske og også omlagt til biodynamisk vinbrug på vej mod  certificering.
Duften har toner af hindbær, brombær, solbær og lakrids. Smagen er meget imødekommende med masser af umiddelbar frugt, som balanceres af en fin fylde. Syren er lav og smagen tæt og vedvarende med stor kompleksitet i eftersmagen.
5. december 2019
Testvinder - 6 af 6 stjerner - bedste julevin over kr. 100,- på www.aov.dk
"Det her er en topvin. Ristet kaffe, blommer, garrique i skøn forening. Vinen har en cremet rund og lækker mundfylde. Imponerende koncentration og en lang flot finale med markant mineralsk og saltet præg. På den absolutte skala en sikker vinder til den danske julemad."
Vinen gæres ud på betontanke og lagres efterfølgende på foudres.