2017 Chassagne-Montrachet, 3/4 ltr., Bernard Moreau, Premier Cru, Morgeot Cardeuse
Før musen henover billedet for at zoome
Huset, der ligger i Chassagne-Montrachet, hører absolut blandt de mindre ejendomme i Bourgogne. De kun 9 ha vinmarker, man har til rådighed, giver en årlig produktion på 50.000 flasker.

Ejendommen ledes i dag af Alex Moreau, fjerde generation i familiefirmaet og vinuddannet i både Australien og New Zealand. Alex Moreau lægger stor vægt på, at jorden og omgivelserne taler deres eget sprog i vinene, så han prøver så vidt muligt at dæmpe brugen af nye fade. Dette medfører, at cirka 30% af gæringen foregår på ståltanke ved en temperatur lige under 20 grader. Den lave temperatur er med til at forlænge gæringen, hvilket trækker flere naturlige aromaer ud af druerne, som således ikke dæmpes eller ligefrem overdøves af for voldsom anvendelse af egetræsfad.

Selv om der laves lidt mere rødvin end hvidvin i kommunen, er det de hvide vine, der vækker størst opmærksomhed. Vinstokkene skal søge dybere med sine rødder end i Puligny-Montrachet for at nå ned til grundvandet, men dette giver til gengæld større koncentration i vinene. Vinene er som regel blødere og mindre forfinede med en mere rustik, mineralsk stil end vinene fra Puligny-Montrachet.

Bernard Moreau er det eneste hus, der har besiddelser i den lille appellation la Cardeuse i Morgeot, hvor den unikke jordbund er meget stenholdig og hovedsageligt indeholder ler og kalksten. Dette giver meget robuste vine, som er særdeles velegnede til yderligere lagring.
Vinifikation
Druerne håndplukkes, og allerede i marken sker der en streng selektering af drueklaserne. De hele klaser udblødes i en tank samtidig med, at gæringen sættes i gang. Efter 15-17 dage lægges vinen på 50% nye fade i 14-16 måneder, hvorefter vinen tappes på flaske uden nogen form for filtrering eller klaring.
Vis mere
Vis mindre

2017 Chassagne-Montrachet, 3/4 ltr., Bernard Moreau, Premier Cru, Morgeot Cardeuse

Varenummer: 1042780917
DKK 600,00
(DKK 480,00 ekskl. moms)
   På lager » Levering 1-3 hverdage
Antal
LeverandørDomaine Bernard MoreauLandFrankrig
OmrådeBourgogneUnderområdeCôte de Beaune
Type/FarveRødvinÅrgang2017
Drue100% Pinot Noir
DyrkningTraditionel
Riedel glasPinot NoirServeringsforslag Mørkt kød
Oste - kraftige
Vildt
Alkohol 13,50%Flaskestørrelse3/4 ltr.
Proptype KorkPakningKarton
Flasker pr. Colli12
Smagekommentarer
Duften er fyldt med brombær og kirsebær. Smagen er markeret og intens med en flot koncentration.

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk