2017 Chassagne-Montrachet, Premier Cru, La Maltroie

Frankrig
Bourgogne
3/4 ltr.
DKK 790,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Elegant ren, sprød og meget raffineret i både duft og smag.
Specifikationer
Leverandør
Domaine Bernard Moreau
Land
Frankrig
Område
Bourgogne
Underområde
Côte de Beaune
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2017
Drue
100% Chardonnay
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Chardonnay
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Fisk - lys
Fjerkræ
Fisk - fede
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Huset, der ligger i Chassagne-Montrachet, hører absolut blandt de mindre ejendomme i Bourgogne. De kun 9 ha vinmarker, man har til rådighed, giver en årlig produktion på 50.000 flasker.

Ejendommen ledes i dag af Alex Moreau, fjerde generation i familiefirmaet og vinuddannet i både Australien og New Zealand. Alex Moreau lægger stor vægt på, at jorden og omgivelserne taler deres eget sprog i vinene, så han prøver så vidt muligt at dæmpe brugen af nye fade. Dette medfører, at cirka 30% af gæringen foregår på ståltanke ved en temperatur lige under 20 grader. Den lave temperatur er med til at forlænge gæringen, hvilket trækker flere naturlige aromaer ud af druerne, som således ikke dæmpes eller ligefrem overdøves af for voldsom anvendelse af egetræsfad.

Selv om der laves lidt mere rødvin end hvidvin i kommunen, er det de hvide vine, der vækker størst opmærksomhed. Vinstokkene skal søge dybere med sine rødder end i Puligny-Montrachet for at nå ned til grundvandet, men dette giver til gengæld større koncentration i vinene. Vinene er som regel blødere og mindre forfinede med en mere rustik, mineralsk stil end vinene fra Puligny-Montrachet.

Druerne til Bernard Moreaus Chassagne-Montrachet Premier Cru la Maltroie hentes fra tre forskellige parceller på Premier Cru marken la Maltroie, hvor vinstokkene alle er 15-50 år gamle. Undergrunden på la Maltroie er helt unik, da det er den mark i Chassagne-Montrachet, som har den største mineralitet, hvilket giver vinen en større kompleksitet.
Elegant ren, sprød og meget raffineret i både duft og smag.
Druerne håndplukkes og lægges i temperaturkontrollerede tanke, hvor gæringen sættes igang. Når 30% af gæringen er gennemført, flyttes vinen over på 25% nye vinfade. Her afsluttes gæringen for at integrere fadet perfekt i vinen. Efter afsluttet gæring tilbringer vinen yderligere 11 måneder på fadet, hvor den løbende omrøres.