2017 Chassagne-Montrachet

Frankrig
Bourgogne
3/4 ltr.
DKK 525,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften er dyb og meget tilgængelig med moden frugt og fad. Smagen er som ung lidt sprød, men efterhånden som vinen ældes, udvikler den fedme og kompleksitet samt en flot længde.
Specifikationer
Leverandør
Domaine Bernard Moreau
Land
Frankrig
Område
Bourgogne
Underområde
Côte de Beaune
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2017
Drue
100% Chardonnay
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Viognier / Chardonnay
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Skaldyr
Fisk - lys
Fisk - fede
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Huset, der ligger i Chassagne-Montrachet, hører absolut blandt de mindre ejendomme i Bourgogne. De kun 9 ha vinmarker, man har til rådighed, giver en årlig produktion på 50.000 flasker.

Ejendommen ledes i dag af Alex Moreau, fjerde generation i familiefirmaet og vinuddannet i både Australien og New Zealand. Alex Moreau lægger stor vægt på, at jorden og omgivelserne taler deres eget sprog i vinene, så han prøver så vidt muligt at dæmpe brugen af nye fade. Dette medfører, at cirka 30% af gæringen foregår på ståltanke ved en temperatur lige under 20 grader. Den lave temperatur er med til at forlænge gæringen, hvilket trækker flere naturlige aromaer ud af druerne, som således ikke dæmpes eller ligefrem overdøves af for voldsom anvendelse af egetræsfad.

Selv om der laves lidt mere rødvin end hvidvin i kommunen, er det de hvide vine, der vækker størst opmærksomhed. Vinstokkene skal søge dybere med sine rødder end i Puligny-Montrachet for at nå ned til grundvandet, men dette giver til gengæld større koncentration i vinene. Vinene er som regel blødere og mindre forfinede med en mere rustik, mineralsk stil end vinene fra Puligny-Montrachet.

Druerne til Bernard Moreaus Chassagne-Montrachet hentes fra 15-40 år gamle vinstokke i forskellige små parceller, såvel øst som vest for Chassagne-Montrachet, hvor jordbunden består af ler og kalksten.
Duften er dyb og meget tilgængelig med moden frugt og fad. Smagen er som ung lidt sprød, men efterhånden som vinen ældes, udvikler den fedme og kompleksitet samt en flot længde.
Druerne håndplukkes og lægges i temperaturkontrollerede tanke, hvor gæringen sættes igang. Når 30% af gæringen er gennemført, flyttes vinen over på 25% nye vinfade. Her afsluttes gæringen for at integrere fadet perfekt i vinen. Efter afsluttet gæring tilbringer vinen yderligere 11 måneder på fadet, hvor den løbende omrøres.