2017 Chassagne Montrachet Blanc

Frankrig
Bourgogne
3/4 ltr.
DKK 579,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften har toner af pære, vanilje og mandler. Smagen er afrundet med en flot længde og kompleksitet.
Specifikationer
Leverandør
Joseph Drouhin
Land
Frankrig
Område
Bourgogne
Underområde
Côte de Beaune
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2017
Drue
100% Chardonnay
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Oaked Chardonnay
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Fisk - lys
Fisk - fede
Alkohol
13,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Maison Joseph Drouhin har, siden huset blev grundlagt i 1880, været en af forkæmperne for de autentiske Bourgogne-vine. Som Robert Drouhin selv siger: "Der skal være en naturlig sammenhæng mellem jordens terroir og det, som vinen udtrykker".
Denne filosofi er medvirkende til, at man hos Maison Joseph Drouhin er meget bevidst om at tage vare på det miljø, der omgiver vinstokkene. Man undgår derfor helst at sprøjte mere end højst nødvendigt, men foretrækker at luge mellem stokkene. Der anvendes i høj grad organisk gødning til at nære og biologiske midler til at forsvare vinstokkene med.
Der bliver tænkt på fremtiden, for, som familiens overhoved siger, der skal jo også være noget til næste generation. Faktisk er man allerede på nuværende tidspunkt så langt i processen, at husets Chablis-vine udelukkende dyrkes på økologisk vis, så det nu kun er i Bourgogne, man stadig må hjælpes lidt på vej af nutidens hjælpemidler.

Chassagne Montrachet bliver sammen med Meursault og Puligny Montrachet kaldt Côtes des Blancs, dvs. de hvide vines skråninger.
Kommunen dækker i alt 356 ha tilplantet med vinmarker, og selv om det er de hvide vine, man her er kendt for, er ca. halvdelen alligevel tilplantet med Pinot Noir.
Det er egentlig lidt pudsigt, da det helt klart er med de hvide vine, de bedste resultater skabes, og oftest også med disse vine at vinbønderne kan hente de højeste priser. Drouhins hvide Chassagne Montrachet er ingen undtagelse - klassisk med det typiske Drouhin-touch, som giver et utroligt elegant og afbalanceret udtryk.
Duften har toner af pære, vanilje og mandler. Smagen er afrundet med en flot længde og kompleksitet.
Traditionel vinificering med lagring på 40% nye små egetræsfade i 9 - 10 måneder.