2017 Chardonnay Pizarras

Chile
Aconcagua Costa
10 måneder
3/4 ltr.
DKK 595,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Hvad får man, når det det bedste ikke er godt nok? Las Pizarras! Intens og rig på facetter, aroma af citrus, passionsfrugt og lime, ferskener og et touch af vanilje. Fyldig og let krydret og, når vinen åbner sig op, en mineralsk karakter og baggrund. ’Awesome beyond belief! World Class White! Bravo!’ – Robert Parker om Las Pizarras Chardonnay 2017.
Specifikationer
Leverandør
Vina Errazuriz
Land
Chile
Område
Aconcagua Costa
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2017
Drue
100% Chardonnay
Fadlagring
10 måneder
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Chardonnay
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Fjerkræ
Fjerkræ (på grillen)
Alkohol
13,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Trækasse
Viña Errazuriz blev grundlagt i 1870 af Don Maximiano, da denne købte et stykke goldt jord i Aconcagua-dalen. Hårdt arbejde, store visioner, løbende investeringer og sund fornuft har resulteret i, hvad man uden at rødme kan betegne som en verdensklassemark.

I dag ejer Viña Errazuriz 350 ha vinmarker med en produktion på over 4 millioner flasker årligt, hvoraf 90% eksporteres. Viña Errazuriz' øverste chef er nu den dynamiske Eduardo Chadwick, som er femte generation efter grundlæggeren Don Maximiano.

Firmaets mål er ikke bare at producere Chiles bedste vin, men også helt enkelt at placere sig både blandt de hundrede bedste vine i verden og samtidig være blandt de hundrede bedste køb i verden. Med Cabernet Sauvignon Estate, kåret af Wine Spectator som fjerdebedste vinkøb i verden på druen Cabernet Sauvignon, og Viñedo Chadwick, som vandt en blindsmagning over flere 1. Cru vine fra Bordeaux, er målet tæt på at være nået.

Chiles meget favorable geografiske og klimatiske forhold giver nærmest producenterne optimale forhold for økologisk vindyrkning. Bl.a. gør naturens indretning i Chile, at man ikke har de samme behov for at gribe ind mod skadedyr o.lign. som eksempelvis i Europa.

Dette har man meget fokus på hos Errazuriz, og huset har derfor gennem den sidste årrække produceret "økologiske" druer. Det vil sige, at der hverken sprøjtes på markerne eller gødes med andet end naturlig gødning i meget begrænsede mængder. Men da huset ikke er certificeret officielt, må vi nøjes med at skrive økologisk i citationstegn...
Hvad får man, når det det bedste ikke er godt nok? Las Pizarras! Intens og rig på facetter, aroma af citrus, passionsfrugt og lime, ferskener og et touch af vanilje. Fyldig og let krydret og, når vinen åbner sig op, en mineralsk karakter og baggrund.

’Awesome beyond belief! World Class White! Bravo!’ – Robert Parker om Las Pizarras Chardonnay 2017.
94 POINTS
5. august 2019
94 Point af Peter Winding på www.vinbladet.dk
"Ren og elegant duft, stor race, kalkagtig med hvide blomster, mineralsk, frisk og samtidig dyb frugt. Elegant smag, rank, cremet, sprød, store fylde med køligt fingeraftryk og lang, lang eftersmag med ren frugt, kalkholdig og mineralsk. Stor vin."
98 POINTS
5. august 2019
97-98 POINTS af James Suckling på www.jamessuckling.com
"A white with a beautiful center palate of fresh apples, pie crust, cream and hints of lemons. Medium to full body with wonderful density and tension. Restrained power and a driven finish. Mineral and stone aftertaste. Drink on release or hold."
98 POINTS
5. august 2019
98 POINTS af Robert Parker i The Wine Advocate
"The 2017 Aconcagua Costa "Las Pizarras" Chardonnay is really fascinating, and it's even sharper, more restrained and with higher acidity than the 2016 that I tasted next to it. Winemaker Francisco "Pancho" Baettig is really pushing the wine to the limits—harvesting early and with more concentration and structure achieved through lower yields, which provides depth and complexity. The origin is the same as for 2016, and so is the vinification and aging in French barriques for almost 13 months. This is really young and austere, and it took some time in the glass to open up. It has Chablis-like definition, austerity and crispness; it's pure, mineral, long, precise like a laser cut, symmetric and chiseled. Even if it's sharp and citrusy, the palate has more volume and depth, and some nutty notes appear after some time. It's more like a Meursault than a Chablis this time, with great length, and I couldn't help but think of the whites from Jean-Marc Roulot when tasting this. It's a monumental mineral white, with the coastal freshness and the slate tastiness. This is hands down the best vintage of Las Pizarras and the best Chardonnay I've ever tasted from Chile. It's amazing how this wine has developed in only four vintages. As an American friend of mine would say, it's awesome beyond belief!"
Druerne blev høstet mellem fra 15-17. februar i de tidlige morgentimer, så de stadig er kølige, når de når frem til vinhuset. Mosten blev klaret inden den ved tyngdekraften blev flyttet mindre stålfri tanke og franske egetrælsfade, hvor den nød godt af 100% lokal gærkultur. Kun 35% har gennemgået malolaktisk gæring. Lagret på franske egetræsfade i 10 måneder, hvoraf de 15% var nye.