2017 Chambolle-Musigny

Frankrig
Bourgogne
14-18 måneder
3/4 ltr.
DKK 640,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Silkeblød og lys, intens farve. Kompleks med præg af violer, kirsebær og jordbund, trøfler og vildt. Bløde tanniner fylder munden i en smuk balance mellem tekstur og syre. Lang, lang eftersmag med kirsebær og kandiseret frugt.
Specifikationer
Leverandør
Joseph Drouhin
Land
Frankrig
Område
Bourgogne
Underområde
Côte de Nuits
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2017
Drue
100% Pinot Noir
Fadlagring
14-18 måneder
Dyrkning
Biodynamiske Druer
Riedel glas
Pinot Noir
Flasker pr. Colli
12
Alkohol
13,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Maison Joseph Drouhin har, siden huset blev grundlagt i 1880, været en af forkæmperne for de autentiske Bourgogne-vine. Som Robert Drouhin selv siger: "Der skal være en naturlig sammenhæng mellem jordens terroir og det, som vinen udtrykker".
Denne filosofi er medvirkende til, at man hos Maison Joseph Drouhin er meget bevidst om at tage vare på det miljø, der omgiver vinstokkene. Man undgår derfor helst at sprøjte mere end højst nødvendigt, men foretrækker at luge mellem stokkene. Der anvendes i høj grad organisk gødning til at nære og biologiske midler til at forsvare vinstokkene med.
Der bliver tænkt på fremtiden, for, som familiens overhoved siger, der skal jo også være noget til næste generation. Faktisk er man allerede på nuværende tidspunkt så langt i processen, at husets Chablis-vine udelukkende dyrkes på økologisk vis, så det nu kun er i Bourgogne, man stadig må hjælpes lidt på vej af nutidens hjælpemidler.
Silkeblød og lys, intens farve. Kompleks med præg af violer, kirsebær og jordbund, trøfler og vildt. Bløde tanniner fylder munden i en smuk balance mellem tekstur og syre. Lang, lang eftersmag med kirsebær og kandiseret frugt.
92 POINTS
5. august 2019
92 POINTS af James Suckling på www.jamessuckling.com
"This is warm and round with soft and velvety tannins. Medium to full body, round and juicy tannins and a flavorful finish. Shows density and potential for the vintage. Better in 2020, but already fun to taste."
Druerne er blevet håndplukket i små, åbne kasser. Maceration i 2-3 uger på vildgær og gæring under temperaturkontrollerede forhold. Gennem hele lagringsprocessen er vinen blevet evalueret gennem smagninger, tønde for tønde. Vinen skal være et sandt udtryk for sin terroir.