Økologisk

2017 Castillo de Jumilla Red Organic

Spanien
Jumilla
H18
3/4 ltr.
DKK 89,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Jægere tænker på bæredygtighed og balance i naturen. Derfor har vi selvfølgelig valgt en vin produceret på økologiske druer fra vores spanske vinhus, Bodegas Bleda. Vinen er kirsebærfarvet og med en intens duft af modne røde- og sorte frugter. Eftersmagen er let krydret med sødmefulde og frugtige tanniner, der gør vinen perfekt til efterårets vildtretter.
Specifikationer
Leverandør
Bodegas Bleda S.L.
Land
Spanien
Område
Jumilla
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2017
Drue
100% Monastrell
Fadlagring
H18
Dyrkning
Økologisk
Riedel glas
Shiraz / Syrah
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Vildt
Alkohol
14,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Bodegas Bleda ligger i det relativt ukendte Jumilla-distrikt, som i gamle dage var kendt for at producere tunge alkoholrige vine, der blev brugt til sammenstik i de lidt lettere vine fra såvel Spanien som Frankrig. Gennemsnitsudbyttet var mellem 15 -18 hl pr. ha, hvilket i længden viste sig at være urentabelt, og da markedet for de dengang meget tunge og alkoholrige vine var i tilbagegang, så man sig nødsaget til at lægge stilen om.
Dette medførte bl.a., at man udover distriktets traditionelle drue, Monastrell, tilplantede arealer med de klassiske franske druesorter, Cabernet Sauvignon og Merlot.
Resultatet, som vi ser i dag, er meget overbevisende, og det skulle ikke undre, om vi kommer til at se en udvikling i distriktet, der kan sammenlignes med den tilsvarende i kultdistriktet Priorato.


Bodegas Bleda har 230 hektar vinmarker, der hovedsageligt er beplantet med Monastrell. Undergrunden, der er meget typisk for distriktet, består hovedsageligt af ler og mørke kalksten, hvilket er med til at holde på den meget begrænsede mængde af regn, som falder hvert år.
Vinene bliver stort set dyrket organisk - det tørre klima gør det praktisk talt overflødigt at sprøjte, da markerne kun i meget ringe grad er udsat for angreb af svampe m.m. Distriktet var faktisk et af de få områder, der undgik vinlusens hærgen i slutningen af det 19. århundrede. Alle druer håndhøstes og sorteres grundigt, inden de føres til vineriet.
Jægere tænker på bæredygtighed og balance i naturen. Derfor har vi selvfølgelig valgt en vin produceret på økologiske druer fra vores spanske vinhus, Bodegas Bleda.
Vinen er kirsebærfarvet og med en intens duft af modne røde- og sorte frugter. Eftersmagen er let krydret med sødmefulde og frugtige tanniner, der gør vinen perfekt til efterårets vildtretter.
2. november 2018
4 STJERNER i GASTRO
"Frugten vælter med det samme op af glasset fra denne ekspressive rødvin, med notet af brombær, skovjordbær og estragon. Det er blandt andet dyrkningen i 700 meters højde, der er med til at give vinen en nydelig friskhed og en mere let krop, end man umiddelbart kunne forvente. Eftersmagen af rød peberfrugt og paprika giver den et krydret, let sødmefuldt strejf, der klæder vinen. Specielt i afkølet tilstand leverer vinen masser af friskhed, og med sin slanke struktur vil den passe glimrende til fiskeretter og lyst fjerkræ."
Monastrell-druerne (Mourvedre i Frankrig) bliver plukket i midten af oktober. Efter en kort maceration (udblødning) startes gæringen i de rustfrie ståltanke. Når begge gæringer er overstået (alkohol- og malolaktisk gæring) hviler vinen i tankene inden aftapningen.