2017 Bouquet des Garrigues Rouge

Frankrig
Rhône
2 mdr.
3/4 ltr.
DKK 200,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Dyb mørk farve. Intens duft af moden frugt, lakrids, krydderier og skovbund. Smagen er åben og tilgængelig med modne tanniner og en god intensitet.
Specifikationer
Leverandør
Le Clos du Caillou/Earl Pouizin-Vacheron
Land
Frankrig
Område
Rhône
Underområde
Côtes-du-Rhône
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2017
Drue
85% Grenache Noir
10% Syrah
5% Øvrige
Fadlagring
2 mdr.
Dyrkning
Biodynamisk Naturvin
Riedel glas
Syrah
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Mørkt kød
Vildt
Alkohol
14,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Domaine le Clos du Caillou ligger ved byen Courthézon, nordøst for Châteauneuf-du-Pape. Jorden er fyldt med store rullesten og sand, så man har det perfekte udgangspunkt for at fremstille stor Châteauneuf-du-Pape. Det har da også været målet, siden familien Pouizin og Vacheron stiftede domainet i 1956, og betragter man deres vine i dag, er det ikke uden grund, at vinkendere verden over anser slottet som værende blandt de tre bedste i distriktet.

Domainet består i alt af 58 ha vinmarker, hvoraf de 8 er beliggende i Châteauneuf-du-Pape. I princippet kunne de resterende 50 ha også godt have været indlemmet i Châteauneuf-du-Pape, da de kun er adskilt fra distriktet af et gammel stengærde. Historien fortæller dog, at den daværende ejer ikke ville betale de afgifter, som en ophøjelse af jordene til Châteauneuf-du-Pape krævede i 1923, og at det er derfor, jordene kun bærer status af Côtes du Rhône.

Fakta er dog, at domainets Côtes du Rhône Villages og Côtes du Rhône Reserve fuldt ud er på højde med flere af de bedre Châteauneuf-du-Pape vine.

Bouquet des Garrigues Rouge er ingen undtagelse. Vinen høstes på klassisk Châteauneuf-du-Pape jord med et stort indhold af rullesten, der holder på varmen om dagen og afgiver den igen til vinstokkene i de kølige nætter. Stilen er en lille smule mere tilgængelig end domainets andre vine, men på ingen måde en let vin.
Dyb mørk farve. Intens duft af moden frugt, lakrids, krydderier og skovbund. Smagen er åben og tilgængelig med modne tanniner og en god intensitet.
Gæring foregår i rustfrie ståltanke, hvor vinen gærer med skindkontakt, og hatten jævnligt omrøres i mindst 20-25 dage. Efterfølgende lægges vinen på 1-2 år gamle fade i min. ét år før klaring og aftapning på flaske.