2017 Botresecco, DOC, Antinori

Italien
Toscana
12 måneder
3/4 ltr.
DKK 179,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Botrosecco 2017 er rød som rubiner i glasset og næsen opfanger hint af modne bær, hindbær, brombær, vild mynte og eukalyptus, lidt krydrede noter af hvid peber, der afslutter den aromatiske profil. Fyldig i munden med fine tanniner og en vedvarende finish af frisk frugt og kakao.
Specifikationer
Leverandør
Marchesi Antinori S.P.A.
Land
Italien
Område
Toscana
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2017
Drue
Cabernet Sauvignon
Cabernet Franc
Fadlagring
12 måneder
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Cabernet / Merlot
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Vildt
Bøf (på grillen)
Alkohol
14,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Italienske Marchesi Antinori er 26 generationers vinhistorie i absolut verdensklasse. 630 år er næsten svært at forstå, når det handler om én og samme familie af vinproducenter. Men Antinori kan spore sin historie helt tilbage til 1385, da Giovanni di Piero Antinori blev optaget i ’Arte Fiorentina dei Vinattieri’, vinmagernes orden i Firenze. I dag er Marchesi Antinori medlem af Primum Familiae Vini - en sammenslutning af 12 af de mest prestigiøse, familieejede vinhuse i hele verden. Det bliver ikke meget større end det her.

Allerede i renæssancens Firenze var Marchesi Antinori et særdeles succesrigt vinhus, og Allesandro Antinori var én af de rigeste indbyggere i byen, som var centrum for tidens store tænkere og kunstnere som Leonardo da Vinci og for forfattere som Dante Alighieri, der skrev sin Guddommelige Komedie.

Marchesi Antinori er dén dag i dag en familieejet virksomhed, hvor værdier som enorm omhu, fokus på selv bittesmå detaljer og ønsket om hele tiden at blive dygtigere ligger under huden. Gennem 26 generationer har familien præget italiensk vinfremstilling med innovative, og til tider modige beslutninger, men altid med en grundlæggende respekt for traditioner.

I 1974 sendte Marchesi Antinori sin første Tignanello på markedet, en af de første såkaldte `Super Toscanere´. Vinen rystede den italienske vinverden og rykkede på, hvad der kunne lade sig gøre i støvlelandet. Skabt på et blend af Sangiovese, og de dengang ’forbudte’, udenlandske druesorter Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc, var Piero Antinori én af de store fornyere i en helt ny bølge af super-toscanere, som man turde skabe uden skelen til gamle regler og normer. Tignanello regnes i dag for at være én af de allermest betydningsfulde vine i hele Italiens vinøse historie.

Antinori har altså allerede mange flere kapitler i sin historie end langt de fleste vinhuse. Men det sidste kapitel er stadig langtfra skrevet. Det bliver man forvisset om, når man kører op foran det 100.000.000 € dyre vineri. Her er alt gennemført smagfuldt, lige fra de udstillede værker af Leonardo da Vinci og Giovanni Della Robbia til lysindfaldet foran elevatoren, som fører op til den lille restaurant, der ligger med udsigt ud over vinmarkerne.

Selvom de gamle rødder spiller en stor rolle i familiens daglige arbejde og i visionerne for huset og hver enkelt vin, har det aldrig sat en stopper for Antinoris altid nyskabende ånd, som eksemplet med Tignanello viser. Man researcher i nye lokale og internationale druesorter og eksperimenterer med alternative dyrkningsmetoder, marker i varierende højder, gæringsmetoder, forskellige fade til fadlagring osv.

I dag er Albiera Antinori direktør for Marchesi Antinori med støtte fra søstrene Allegra og Alessia. Deres far, Marchese Piero Antinori, er Ærespræsident for familievirksomheden.

Godset Fattoria Le Mortelle ligger i hjertet af toscanske Maremma, kun få kilometer fra byen Castiglione Pescaia i en ekstraordinær placering både med hensyn til de smukke omgivelser og historien i området. Familien Antinori har altid været her. En ejendomsretsakt fra 1863 nævner blandt andet ejenskab af Poggio Franco, ét af ​ gårdens højeste kvalitetsarealer. Siden 1999 har familien arbejdet både på vinmarkerne og på nye kældre, overbeviste om, at denne del af Toscana, der allerede får meget synlighed i det samlede italienske vinproduktionsbillede, har et meget stort potentiale. Samtidig er familien overbeviste om. at det her er muligt på et højt niveau at udtrykke både karakteristika ved terroir og de druesorter, der dyrkes. Gården strækker sig over ca. 270 hektarer, hvoraf 170 beplantes med Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc sammen med de nyligt plantede hvide sorter Vermentino, Ansonica og Viognier og en lille procentdel af Carmenere. Jorden er rig på sand og ler, og er i visse zoner også temmelig stenet.
Botrosecco 2017 er rød som rubiner i glasset og næsen opfanger hint af modne bær, hindbær, brombær, vild mynte og eukalyptus, lidt krydrede noter af hvid peber, der afslutter den aromatiske profil. Fyldig i munden med fine tanniner og en vedvarende finish af frisk frugt og kakao.
Druerne blev udvalgt omhyggeligt under høsten, bragt til kælderen til afstilkning og derefter forsigtigt presset. Saften blev overført til rustfri ståltanke, hvor den alkoholiske gæring fandt sted ved en temperatur på 25 grader for at forstærke druesortens karakteristiske aromatiske kvaliteter. Vinen blev efterladt på drueskallerne i cirka 15 dage. Den blev derefter overført til rustfri ståltanke, hvor malolaktisk gæring fandt sted og blev afsluttet ved udgangen af året. Botrosecco blev lagret i barriques i 12 måneder før modning på flaske.