2017 Barbera d´Alba

Italien
Piemonte
14-16 måneder
3/4 ltr.
DKK 195,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften er generøs med toner af bær, blommer, mørke kirsebær og tørrede urter. Smagen er fyldig med en forfriskende syre, der giver vinen en god balance.
Specifikationer
Leverandør
G.D. Vajra
Land
Italien
Område
Piemonte
Underområde
Barolo
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2017
Drue
100% Barbera
Fadlagring
14-16 måneder
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Syrah
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Lyst kød
Oste - milde
Alkohol
15,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
G.D. Vajras vine kan bedst genkendes på den lidt kølige og elegante stil, hvilket skyldes, at en stor del af markerne er beliggende i 400 meters højde i landsbyen Vergne i Barolo.
G.D. Vajra blev grundlagt i 1972 og er opkaldt efter Giuseppe Domenico, den nuværende ejers, Aldo Vajras, far.
Aldo har siden sin overtagelse af den daglige ledelse på vingården gradvist øget arealet af vinmarker til i dag 40 ha, hvoraf de 10 er tilplantet med Nebbiolo og beliggende på vinmarker såsom Bricco delle Viole, Fossati, La Volta og Coste di Vergne.
På trods af sin elegante og kølige stil bør Vajra betragtes som en traditionalist for området, dog med visse modifikationer, da han bl.a. temperaturkontrollerer sin gæring og bruger en meget begrænset andel barriques (typisk 5-8%).

Druerne til Vajras Barbera d'Alba hentes fra seks forskellige vinmarker, alle beliggende i de to kommuner Elveziano og Tortoniano. Jordbunden har et stort indhold af kalk, hvilket stammer fra aflejringer, der er foretaget for flere millioner år siden. Denne jordbundstype giver vinene lige præcis den sprødhed og syre, der er kendetegnende for en god, velafbalanceret Barbera d'Alba.
Duften er generøs med toner af bær, blommer, mørke kirsebær og tørrede urter. Smagen er fyldig med en forfriskende syre, der giver vinen en god balance.
5. december 2019
5 stjerner på www.vinstyrke2.dk
"Jeg vil anbefale at omhælde denne unge barbera og drikke den over nogle dage. Den bliver bare bedre og bedre. Alene duften kan du fordybe dig i en hel aften: Urtet og støvet med tæt, mørk frugt og strejf af tørret viol og spidset blyant. En koncentreret og krydret mundfuld, der rummer en del frugtsødme og alkohol (15,5 pct.), men også en pirrende kærnemælksnote og en syre, som holder vinen på rette spor.
Fedmefuld og poleret, yes! Men det fungerer faktisk ret godt."
6. marts 2020
2 GLAS på www.vinhulen.dk
"Rubinrød med violette indslag. Duften indleder med let sliksødme og røde kirsebær i let lukket og ungdommelig stil. Efter nogle minutter i glasset kommer der dyb lakrids. Smagen indleder let sødmefuldt efterfulgt af fast smagspalette med fast frugtsyre og røde kirsebær og stor virketrang i munden med bittertoner og tanniner. Meget ung Barbera der skal have et år eller 2 for at modne helt, men der er nok solid frugt, tyngde, balance og tæthed til at skabe en flot udvikling, hvis du har tålmodighed. Rigtig god Barbera til tilbudsprisen"


Vurderet ved tilbudspris 149,- pr. fl. ved køb af 2 flasker.
Gæring over 15 dage efterfulgt af malolaktisk gæring og lagring på store slovenske egetræsfade i 14-16 måneder.