2016 Villa Antinori Chianti Classico Riserva, DOCG, Antinori

Italien
Toscana
3/4 ltr.
DKK 209,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Villa Antinori Chianti Classico Riserva 2016 leverer en intens rubinrød farve i glasset. I næsen fornemmer man noter af moden, rød frugt, vilde kirsebær og tørrede vilde blomster sammen med en krydret aroma af kanel og en behagelig balsamisk finish. På tungen er vinen afbalanceret, velsmagende og pulserende med en lang og vedvarende eftersmag, der bringer vinens rigelige krydrede aroma og smag tilbage.
Specifikationer
Leverandør
Marchesi Antinori S.P.A.
Land
Italien
Område
Toscana
Underområde
Chianti Classico
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2016
Drue
Sangiovese
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Syrah
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Oste - kraftige
Vildt
Oste - milde
Krydrede retter
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Villa Antinori Chianti Classico Riserva er et blend af Sangiovese med andre komplementære druetyper og skabt som en hyldest til Antinoris historiske vin, der har været en del af familiens tradition for vinproduktion gennem årene. Åbningen af det nye vinhus Antinori nel Chianti Classico inspirerede familien til at genfortolke denne toskanske klassiker i en vin i topklasse med sin egen umiskendelige stil.

Italienske Marchesi Antinori er 26 generationers vinhistorie i absolut verdensklasse. 630 år er næsten svært at forstå, når det handler om én og samme familie af vinproducenter. Men Antinori kan spore sin historie helt tilbage til 1385, da Giovanni di Piero Antinori blev optaget i ’Arte Fiorentina dei Vinattieri’, vinmagernes orden i Firenze. I dag er Marchesi Antinori medlem af Primum Familiae Vini - en sammenslutning af 12 af de mest prestigiøse, familieejede vinhuse i hele verden. Det bliver ikke meget større end det her.

Allerede i renæssancens Firenze var Marchesi Antinori et særdeles succesrigt vinhus, og Allesandro Antinori var én af de rigeste indbyggere i byen, som var centrum for tidens store tænkere og kunstnere som Leonardo da Vinci og for forfattere som Dante Alighieri, der skrev sin Guddommelige Komedie.

Marchesi Antinori er dén dag i dag en familieejet virksomhed, hvor værdier som enorm omhu, fokus på selv bittesmå detaljer og ønsket om hele tiden at blive dygtigere ligger under huden. Gennem 26 generationer har familien præget italiensk vinfremstilling med innovative, og til tider modige beslutninger, men altid med en grundlæggende respekt for traditioner.

I 1974 sendte Marchesi Antinori sin første Tignanello på markedet, en af de første såkaldte `Super Toscanere´. Vinen rystede den italienske vinverden og rykkede på, hvad der kunne lade sig gøre i støvlelandet. Skabt på et blend af Sangiovese, og de dengang ’forbudte’, udenlandske druesorter Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc, var Piero Antinori én af de store fornyere i en helt ny bølge af super-toscanere, som man turde skabe uden skelen til gamle regler og normer. Tignanello regnes i dag for at være én af de allermest betydningsfulde vine i hele Italiens vinøse historie.

Antinori har altså allerede mange flere kapitler i sin historie end langt de fleste vinhuse. Men det sidste kapitel er stadig langtfra skrevet. Det bliver man forvisset om, når man kører op foran det 100.000.000 € dyre vineri. Her er alt gennemført smagfuldt, lige fra de udstillede værker af Leonardo da Vinci og Giovanni Della Robbia til lysindfaldet foran elevatoren, som fører op til den lille restaurant, der ligger med udsigt ud over vinmarkerne.

Selvom de gamle rødder spiller en stor rolle i familiens daglige arbejde og i visionerne for huset og hver enkelt vin, har det aldrig sat en stopper for Antinoris altid nyskabende ånd, som eksemplet med Tignanello viser. Man researcher i nye lokale og internationale druesorter og eksperimenterer med alternative dyrkningsmetoder, marker i varierende højder, gæringsmetoder, forskellige fade til fadlagring osv.

I dag er Albiera Antinori direktør for Marchesi Antinori med støtte fra søstrene Allegra og Alessia. Deres far, Marchese Piero Antinori, er Ærespræsident for familievirksomheden.
Villa Antinori Chianti Classico Riserva 2016 leverer en intens rubinrød farve i glasset. I næsen fornemmer man noter af moden, rød frugt, vilde kirsebær og tørrede vilde blomster sammen med en krydret aroma af kanel og en behagelig balsamisk finish. På tungen er vinen afbalanceret, velsmagende og pulserende med en lang og vedvarende eftersmag, der bringer vinens rigelige krydrede aroma og smag tilbage.
92 POINTS
29. maj 2020
92 point i The Wine Advocate
92 POINTS
29. maj 2020
92 point af James Suckling
Druerne kom, efter at de blev afstilkning, og efter at have fået en forsigtig presning, i gæringstanke i rustfrit stål, hvor de gennemgik en lang gæringsproces ved en kontrolleret temperatur, der blev holdt på et niveau, der ikke var højere end 30 °. Macerationen på drueskallerne varede cirka 15 dage, i løbet af hvilken tid bløde og kontrollerede ekstraktionsteknikker blev anvendt til at opnå aroma, struktur og søde tanniner. Efter afslutningen af den malolaktiske gæring, der blev udført i rustfrie ståltanke for Sangiovese og barriques for de andre druesorter, blev de forskellige blendet og derefter egetræ, hovedsageligt i fade og i mindre mål på egentønder, indtil foråret 2019. Tappet i juli 2019.