2016 Veldenzer Elisenberg Kabinett

Tyskland
Mosel
3/4 ltr.
DKK 169,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Elisenberg imponerer med sin fine, balancerende syre og frugtrige og mineralske noter i en særdeles behagelig og harmonisk oplevelse.
Specifikationer
Leverandør
Weinhandlung Dr. Richter & Sohn OHG
Land
Tyskland
Område
Mosel
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2016
Drue
100% Riesling
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Riesling / Zinfandel
Flasker pr. Colli
6
Alkohol
8,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Max Ferd. Richter Estate har været i familiens eje i mere end 300 år. Huset, der i dag styres af Dr. Dirk Richter (9. generation), er kendt som et af Mosel-områdets ledende topproducenter. Som for mange andre i området er Riesling ”husets specialitet”. Ikke mindre end 95% af Max Ferd. Richters vinmarker er beplantet med denne druetype. Som en af de få i området har man fravalgt at bruge ”Süßreserve” (sød druemost) i vinene. Det betyder, at alle vine, lige fra de billigere og op til topniveau, er af en utrolig høj kvalitet. Holdbarhed er et kodeord, for næsten alle husets vine stortrives ved et meget langt liv.
De ca. 21 ha vinmarker ligger spredt over nogle af de stejleste steder i Mosel som f.eks. Erden, Wehlen, Graach, Brauneberg, Veldenz og Mülheim, Specielt kendte og eftertragtede er marker som Brauneberger Juffer, Mülheimer Sonnenlay, Veldenzer Elisenberg og Mülheimer Helenenkloster (sidste to ejes 100% af Max Ferd. Richter). Richters vine har hver deres individuelle karakter grundet de forskellige terroirs, og selv om de smager fortræffeligt som unge, er de som skabt til at lagre.
Elisenberg imponerer med sin fine, balancerende syre og frugtrige og mineralske noter i en særdeles behagelig og harmonisk oplevelse.
18. januar 2019
5 STJERNER - GODT KØB! af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet
"Duften af sommer og champagnebrus sniger sig op af glasset. Mosel-charme med tropisk frugt, blomster og citron følger trop i smagen. En smuk balance, hvor syren giver friskhed, sødmen balancerer, og frugten suppleres af mineraliteten i smagen."
91 POINTS
14. august 2019
91 POINT - DIN VIN GUIDE
"Duften af sommer og blomster sniger sig op af glasset. Tropisk frugt, blomster og citron følger trop i smagen. En smuk balance, hvor syren giver friskhed, sødmen balancerer, og frugten suppleres af mineraliteten i smagen."