2016 Three Sticks PFV Pinot Noir

USA
Californien
3/4 ltr.
DKK 395,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Estate blend af druer fra Three Sticks’ vinmarker Durell, Gap’s Crown og Walala. Vinen har godt af de styrker, de forskellige vinmarker har, og det giver en meget sammenhængende og harmonisk vin. Næsen mødes med hint af friske brombær og solbær, mens tungen bliver ramt med rigeligt med blommer og krydderier og en lang, vedvarende eftersmag.
Specifikationer
Leverandør
Three Sticks Wines
Land
USA
Område
Californien
Underområde
Sonoma Coast
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2016
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Alkohol
14,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Amerikanske Three Sticks Wines’ mål er at producere vine i verdensklasse fra de fremragende vinmarker i Sonoma County i Californien. Three Sticks Wines er et familieejet vinhus, som til daglige ledes af den rutinerede winemaker Bob Cabral. Three Sticks Wines har fokus på at skabe en række vine, som er præget af lige den terroir, den enkelte vin kommer fra. Vinhuset blev grundlagt i 2002 og er navngivet efter ejer William S. Price III's surferkælenavn, "Billy Three Sticks," som han fik I sin ungdom som en reference til det romertal, der følger efter hans navn, og som ligner ’three sticks’.  
Netop ejer William S. Price og hustru Eva Price har stor kærlighed til Sonoma, områdets tradition for vinproduktion og dets historie. Derfor ligger vinhuset da også i én af Sonomas ældste bygninger, bygget i 1842 af den mexicanske kaptajn Salvador Vallejo, bror til General Mariano Guadalupe Vallejo, Commandante Generale, i hvad der dengang var det nordlige Mexico – og slet ikke en del af USA. Three Sticks Wines købte ejendommen i 2012 og brugte to år på at sætte det i stand, så den nu er centrum for vinhusets produktion og et betagende, historisk besøgscenter.
Estate blend af druer fra Three Sticks’ vinmarker Durell, Gap’s Crown og Walala.  Vinen har godt af de styrker, de forskellige vinmarker har, og det giver en meget sammenhængende og harmonisk vin. Næsen mødes med hint af friske brombær og solbær, mens tungen bliver ramt med rigeligt med blommer og krydderier og en lang, vedvarende eftersmag.
Druerne til denne Pinot Noir kommer fra nogle af de bedste vinmarker i Californien. Hver mark er ejet og holdt af Three Sticks Wines’ ejer, Bill Price. Her er vidt forskellige terroir, som dog har det tilfældes, at de bliver kølet ned af vindene fra Stillehavet og nordcalifornisk tåge.

2016 var et vejrmæssigt roligt år med milde temperaturer. Der var ikke mange virkelig varme dage, men det blev til en tidlig høst. Da foråret kom, skiftede vejret dramatisk med stærke vinde og kuldeperioder. Det gav et lavere udbytte, men til genæld et udbytte agf meget høj kvalitet. De små, koncentrerede druer gav meget smagfulde vine med fin tekstur. Med andre ord: Less is more.