2016 Syrah La Cumbre

Chile
Aconcagua Valley
3/4 ltr.
DKK 695,00
Udsolgt.
Forventes på hovedlager igen: 11-12-2019
Smagskommentar
Meget dyb og mørk, næsten sort farve. Duften er fyldt med masser af mørke bær, frisk sødmefyldt lakrids og kirsebær, tilsat meget lette toner af tobak. Smagen har en koncentration og fylde, der mest af alt minder om en Amarone med let sødme og masser af fede modne tanniner.
Specifikationer
Leverandør
Vina Errazuriz
Land
Chile
Område
Aconcagua Valley
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2016
Drue
100% Syrah
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Syrah
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Oste - kraftige
Krydrede retter
Alkohol
14,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Trækasse
Viña Errazuriz blev grundlagt i 1870 af Don Maximiano, da denne købte et stykke goldt jord i Aconcagua-dalen. Hårdt arbejde, store visioner, løbende investeringer og sund fornuft har resulteret i, hvad man uden at rødme kan betegne som en verdensklassemark.

I dag ejer Viña Errazuriz 350 ha vinmarker med en produktion på over 4 millioner flasker årligt, hvoraf 90% eksporteres. Viña Errazuriz' øverste chef er nu den dynamiske Eduardo Chadwick, som er femte generation efter grundlæggeren Don Maximiano.

Firmaets mål er ikke bare at producere Chiles bedste vin, men også helt enkelt at placere sig både blandt de hundrede bedste vine i verden og samtidig være blandt de hundrede bedste køb i verden. Med Cabernet Sauvignon Estate, kåret af Wine Spectator som fjerdebedste vinkøb i verden på druen Cabernet Sauvignon, og Viñedo Chadwick, som vandt en blindsmagning over flere 1. Cru vine fra Bordeaux, er målet tæt på at være nået.

Chiles meget favorable geografiske og klimatiske forhold giver nærmest producenterne optimale forhold for økologisk vindyrkning. Bl.a. gør naturens indretning i Chile, at man ikke har de samme behov for at gribe ind mod skadedyr o.lign. som eksempelvis i Europa.

Dette har man meget fokus på hos Errazuriz, og huset har derfor gennem den sidste årrække produceret "økologiske" druer. Det vil sige, at der hverken sprøjtes på markerne eller gødes med andet end naturlig gødning i meget begrænsede mængder. Men da huset ikke er certificeret officielt, må vi nøjes med at skrive økologisk i citationstegn...

Shiraz la Cumbre, en af Errazuriz' nyeste skud på stammen, har stort set lige fra starten opnået kultstatus verden over.
Druerne dyrkes på El Ceibo Estate i Aconcagua Valley, som udelukkende er beplantet med franske kloner fra Shiraz. Dette giver - sammen med det kølige aftenklima, som dalen profiterer af - en fantastisk harmonisk og nuancerig vin.
Meget dyb og mørk, næsten sort farve. Duften er fyldt med masser af mørke bær, frisk sødmefyldt lakrids og kirsebær, tilsat meget lette toner af tobak. Smagen har en koncentration og fylde, der mest af alt minder om en Amarone med let sødme og masser af fede modne tanniner.
93 POINTS
5. august 2019
93 Point af Peter Winding på www.vinbladet.dk
"Stor duft, let røget med solbær, blåbær og eukalyptus, fine nuancer fra fad. Fyldig smag, cremet, moden tannin, rank med lang eftersmag med frisk frugt. Meget elegant Syrah."
93 POINTS
14. august 2019
93 POINTS af Robert Parker i The Wine Advocate
“Their top Syrah, the 2016 La Cumbre, is produced with grapes from the interior, with a touch of the cooler Aconcagua Costa. Winemaker Francisco "Pancho" Baettig has been working to reduce the alcohol and the oak, removing the sweet fruit sensation, but it's still a more classical style, more generously oaked, more fruit-forward and slightly riper but without excess.”
Druerne høstes i slutningen af marts/begyndelsen af april og presses ved hjælp af deres egen vægt, hvorefter mosten gærer med udvidet skindkontakt i op til 24 dage. Efterfølgende lægges 1/3 på nye franske og amerikanske egetræsfade i 15 måneder,  og 2/3 i 8 måneder, ligeledes på nye franske og amerikanske fade. Vinen filtreres nænsomt, før den tappes på flaske.