2016 Spätburgunder Weingut Bernhart

Tyskland
Pfalz
10 mdr.
3/4 ltr.
DKK 129,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Elegant og saftig vin, der både har lidt røde kirsebær og jordbær i duften, men også små røgede toner fra fadlagringen. Vidunderlig frisk i stilen med et fint ”rent snit” og en super god balance. Let afkølet klarer den faktisk alt fra stegt fisk til lette kødretter.
Specifikationer
Leverandør
Weingut Bernhart
Land
Tyskland
Område
Pfalz
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2016
Drue
100% Spätburgunder
Fadlagring
10 mdr.
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Pinot Noir
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Lyst kød
Fjerkræ
Fisk (på grillen)
Alkohol
13,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Danskerne har i årtier kørt til Alsace for at besøge de idylliske landsbyer og smage på charmerende hvidvine. Men de færreste har gjort stop på den tyske side af grænsen. Synd, for her i Pfalz er der snor vinruten, Deutsche Weinstraße, sig mere end 80 kilometer gennem smukke landskaber med slotte, borge og de hyggeligste vinlandsbyer. Synes du ikke, at du har fået vinøse oplevelser nok, så kan du jo vende altid bilen og tage same rute tilbage.

Familien Bernharts vingård ligger i det allersydligste af vinregionen Pfalz. Faktisk så tæt på den franske grænse, at markerne skiftevis har ligget på den tyske og franske side af grænsen (Alsace).
Pfalz er det varmeste og mest solrige vinområde i Tyskland. Navnet på de sydvendte og solbeskinnede skråninger, Sonnenberg taler for sig selv. Derfor ses også en række andre druesorter end den populære Riesling. Det gælder for eksempel Spätburgunder, som du nok bedre  kender som Pinot Noir. Her i det lunere Pfalz giver druen lidt varmere og blødere vine end oppe i det køligere Rheingau. Sabine og Gerd Bernhart er 4. generation på vingården, som, lige som mange andre småbrug, begyndte som en gård med almindelig landbrug.
Familien har arbejdet med økologien i flere år, og fra 2019 bliver alle vinene officielt certificeret.
Elegant og saftig vin, der både har lidt røde kirsebær og jordbær i duften, men også små røgede toner fra fadlagringen. Vidunderlig frisk i stilen med et fint ”rent snit” og en super god balance.
Let afkølet klarer den faktisk alt fra stegt fisk til lette kødretter.