2016 Seresin Sauvignon Blanc

New Zealand
Marlborough
3/4 ltr.
DKK 189,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Indsmigrende duft af sødmefyldte hyldebær, græs og stikkelsbær. De venlige dufte følges op af en behagelig blød, lang og betagende smag.
Specifikationer
Leverandør
Seresin Estate Limited
Land
New Zealand
Område
Marlborough
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2016
Drue
90% Sauvignon Blanc
10% Sémillon
Dyrkning
Biodynamiske Druer
Riedel glas
Sauvignon Blanc / Riesling
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Apéritif
Skaldyr
Fisk - lys
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Seresinnavnet har for mange år siden slået sig fast i filmbranchen, så filmproducent Michael Seresin, der bl.a. har film som Midnight Express, Fame og Harry Potter bag sig, fandt det også på tide at markere sig på vinfronten.
Og det har ikke været et dårligt valg...... Den internationale vinpresse har rost Seresin Estate til skyerne - og dette ikke uden grund. Seresins betagende hvide og røde vine har simpelthen sat New Zealands Marlborough-distrikt på verdenskortet.

Seresin Estate ligger i New Zealands bedste vinområde, Marlborough, på den nordlige spids af South Island. På trods af det maritime klima har den brede flodsænkning udmærket sig ved at være nærmest ideel til vindyrkning Den meget porøse jordbund med et højt indhold af grus giver perfekte dræningsforhold, hvilket er nødvendigt i det til tider temmelig regnfulde klima. Store sten på jordoverfladen reflekterer endvidere solens stråler og holder derved på varmen i Marlboroughs kølige og klare sommernætter.

Vingården er en af de mest moderne på New Zealand. Bygningerne er opført i flere niveauer, så druerne ankommer i det øverste niveau og ender i flasker på det nederste niveau. Vinen skal ved hjælp af tyngdeloven kunne løbe frit, så brug af pumpemaskiner ikke er nødvendigt. "Disse stjæler for mange smagskomponenter" siger husets winemaker.

Alle druerne på Seresin Estate dyrkes biodynamisk, og selv om phylloxera har været et stort problem i regionen, er det ikke alle Seresins vinstokke, der er podet på amerikanske rødder.

Seresin Estates etiketter er et kapitel for sig selv.
Menneskets basale værktøj er hånden, og det er netop den, der pryder forsideetiketterne på husets vinserie. Ingen ord, kun symbolet på styrke, dyrket af jorden og vejen.
Indsmigrende duft af sødmefyldte hyldebær, græs og stikkelsbær. De venlige dufte følges op af en behagelig blød, lang og betagende smag.  
92 POINTS
14. august 2019
92 POINTS af Robert Parker i The Wine Advocate
"Seresin's 2016 Sauvignon Blanc includes 5% Sémillon and 17% was fermented and aged in older French oak barriques to add complexity and interest. The wine offers a leafy component on the nose that recalls tomato or currant leaves, plus plenty of citrusy fruit and hints of red berries or pink grapefruit. The oak is subtle, but if it is noticeable, it's in the silky texture on the medium-bodied palate and the finesse-filled, lingering finish."
92 POINTS
21. august 2019
92 Points - Bob Campbell
“Reasonably soft, mellow sauvignon blanc with guava, capsicum, passionfruit and melon flavours. A gentle wine with an ethereal texture and lingering finish. 27/10/2017. Drink 2017 to 2020."
Druerne håndplukkes, hvorefter de gæres på rustfrie ståltanke. Ca. 15% af vinen gennemgår en kort fadlagringsproces, hvilket tilfører vinen en dybere smag. En lille del af vinen gennemgår en ekstra gæring, den såkaldte malolaktiske gæring, hvor den skarpe æblesyre omdannes til den blødere mælkesyre.