2016 Santenay-Beaurepaire, Premier Cru

Frankrig
Bourgogne
3/4 ltr.
DKK 340,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften har delikate aromaer af mørke bær og violer. Smagen er meget klassisk Bourgogne til den elegante side.
Specifikationer
Leverandør
Joseph Drouhin
Land
Frankrig
Område
Bourgogne
Underområde
Côte de Beaune
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2016
Drue
100% Pinot Noir
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Pinot Noir
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Mørkt kød
Vildt
Grøntsagsretter
Alkohol
13,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Maison Joseph Drouhin har, siden huset blev grundlagt i 1880, været en af forkæmperne for de autentiske Bourgogne-vine. Som Robert Drouhin selv siger: "Der skal være en naturlig sammenhæng mellem jordens terroir og det, som vinen udtrykker".
Denne filosofi er medvirkende til, at man hos Maison Joseph Drouhin er meget bevidst om at tage vare på det miljø, der omgiver vinstokkene. Man undgår derfor helst at sprøjte mere end højst nødvendigt, men foretrækker at luge mellem stokkene. Der anvendes i høj grad organisk gødning til at nære og biologiske midler til at forsvare vinstokkene med.
Der bliver tænkt på fremtiden, for, som familiens overhoved siger, der skal jo også være noget til næste generation. Faktisk er man allerede på nuværende tidspunkt så langt i processen, at husets Chablis-vine udelukkende dyrkes på økologisk vis, så det nu kun er i Bourgogne, man stadig må hjælpes lidt på vej af nutidens hjælpemidler.

Druerne til denne Santenay hentes i den sydlige del af Côte-de-Beaune, umiddelbart over landsbyen Santenay, der ligger for foden af Mont de Sene. Navnet Beau-re-paire kommer af, at stedet tidligere var det foretrukne mødested for unge elskende.
Duften har delikate aromaer af mørke bær og violer. Smagen er meget klassisk Bourgogne til den elegante side.
Først foretages der en let maceration, hvorefter gæring startes. Under den første halvdel af gæringen foretages der piquage én gang dagligt, hvilket afløses af remontage gennem den sidste del af gæringen. Vinen lægges efterfølgende på 10% fade, hvor der foretages en malolaktisk gæring under vinens 10-12 måneder lagring.