2016 Roccascossa Rosso dell Umbria IGT, 3/4 ltr. Qwine, IGT
Før musen henover billedet for at zoome
Terre Margaritelli er et lille vineri i Umbrien – en provins midt i Italien med grønne frodige bakker og ikoniske historiske landsbyer. Huset ligger i Torgiano, som indtil 1968, var det første område i Umbrien til at opnå DOC-status. Margaritelli har en gudbenådet placering på en smuk bakke, der har fået navnet Miralduolo. Omkranset af gamle middelalderbygninger ser man ud på et drømmelandskab af vinmarker. Vinene er ligeså skønne som landskabet, og Margaritelli demonstrerer på bedste vis, hvor stor en smagsoplevelse vinene fra Umbrien kan være.

For Ferdinando Margaritelli startede det med en vild passion for vin. I en alder af 60 år, netop pensioneret, begyndte han at ”presse vindruer”. I den spæde begyndelse var vinen dog kun til husbehov, familie og venner. Ambitionerne og faciliteter er siden vokset, og i 2000 startede sønnen, Giuseppe, med at lave vin til regulært salg/eksport. Giuseppe så et kæmpe potentiale i de billedskønne og perfekt beliggende vinmarker, og i dag er hele vindyrkningen omlagt til certificeret økologisk brug.

Umbrien er et af de mest interessante områder i det centrale Italien i dag. Desværre ofte overset til fordel for nabo-mastodonten, Toscana. Derfor er provinsen også stedet, hvor man kan købe autentiske vine, der skriger ”great value”. Umbrien har været igennem store forandringer i de seneste år og tilbyder en række spændende druesorter, der taler til ethvert vinhjerte. Margaritelli er tro mod traditionerne og dyrker de klassiske druesorter, Trebbiano, Grechetto og Sangiovese.
Vis mere
Vis mindre

2016 Roccascossa Rosso dell Umbria IGT, 3/4 ltr. Qwine, IGT

Varenummer: 1033480916
DKK 125,00
(DKK 100,00 ekskl. moms)
   På lager » Levering 1-3 hverdage
Antal
LeverandørQwineLandItalien
OmrådeUmbrienType/FarveRødvin
Årgang2016Drue Sangiovese
Cabernet Franc
Fadlagring2 mdr.DyrkningØkologisk
Riedel glasSyrahAlkohol 13,50%
Flaskestørrelse3/4 ltr.Proptype Kork
PakningKartonFlasker pr. Colli12
Smagekommentarer
En lækker frugtig sag med masser af dybde og karakter. Sangiovese og Cabernet Franc udgør et mesterligt team. Vinen har noter af jordbær, kirsebær, brombær og violer. Smagen er rund og blød, men har et fint lille pift i afslutningen, der giver vinen karakter.
Glas der passer til vinen
Veritas Old World Syrah 6449/41 Riedel
recommend
31-03-2018
4 STJERNER af Rolf Madsen i Berlingske
17-03-2018
5 TJEKTEGN af Henrik Steen Andersen i Politiken

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk