2016 Pinot Blanc

Frankrig
Alsace
3/4 ltr.
DKK 120,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Smidig, frisk og fyldig vin med flot, ren druesmag.
Specifikationer
Leverandør
Eschbach-Dornstetter
Land
Frankrig
Område
Alsace
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2016
Drue
100% Pinot Blanc
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Viognier / Chardonnay
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Fisk - lys
Lyst kød
Grøntsagsretter
Fjerkræ
Alkohol
12,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Vinbyen Ingersheim har siden middelalderen været kendt for sit enestående mikroklima, der er ideelt til vindyrkning, hvilket bl.a. de lokale klostre på et tidligt tidspunkt lærte at sætte pris på og udnytte.

Familien Eschbach har været en del af denne vinby siden 1736, hvor Joseph Eschbach kom til byen og blev ansat som gendarmerikommandant. Han købte blandt andet et af byens flotteste huse, der desværre blev solgt fra på et senere tidspunkt på grund af dårlig økonomi - i dag tjener det som byens rådhus.

Familien omdannede i 1962 Eschbach-Dornstetter til et købmandshus, og man begyndte for alvor at satse på vindyrkningen ved at opkøbe flere ideelt beliggende marker. Léon Beyer kom via ægteskab ind i Eschbach-familien i 1967, og hans søn, Marc Beyer, købte senere huset og overtog samtidig den totale kontrol med dyrkning og fremstilling af vin.


I dag er det stadig familien Beyer, der styrer huset: Ejerskabet fornægter sig heller ikke, for vinstilen er som hos hovedfirmaet Léon Beyer i Eguisheim til den lidt tørre side med flotte klassiske »madvine«.
Smidig, frisk og fyldig vin med flot, ren druesmag.
Traditionel vinificering med brug af temperaturkontrollerede ståltanke.