2016 Piesporter Grafenberg GG, Riesling Grosses Gewächs

Tyskland
Mosel
3/4 ltr.
DKK 299,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Bløde og modne touch af gule æbler og saftig grapefrugt med en lime-agtig syre og kølig mineralitet i et flot, flot glas tysk Moselvin. Tør og sprød med en fin syre og en lang eftersmag .
Specifikationer
Leverandør
Weingut Reinhold Haart
Land
Tyskland
Område
Mosel
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2016
Drue
100% Riesling
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Riesling
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Fisk - lys
Fisk - fede
Tapas
Risotto
Alkohol
12,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Piesporter har gennem de seneste tre årtier været et smertensbarn i Tyskland. Ikke pga. af den generelle kvalitet af terroiret, men fordi enkelte centralkooperativer opkøbte en masse billig most af druer, der var produceret og høstet med det absolut maksimale udbytte. Disse druer blev som regel høstet i det flade bagland og ikke fra parcellerne omkring Piesport by. Ikke desto mindre var de med til at trække, ikke alene Piesporter-navnet, men også hele Tysklands omdømme gennem sølet gennem 1980’erne og 1990´erne, og først nu er vi begyndt at se en stagnation i salget af disse vine.
Denne udvikling kæmpede Theo Haart som ejer af Weingut Reinholt Haart aktivt imod. Han ejede og ejer stadig størstedelen af Piesports bedste vinmarker og laver vin, som står i et direkte modsætningsforhold til vinene fra centralkooperativerne.
I alt ejer og opdyrker Reinhold Haart 8 ha vinmarker, som udelukkende er tilplantet med Riesling. Hans bedste vinmarker er klart Piesporter Goldtropfchen og Wintricher Ohlingsberg, men bare hans basis Riesling Trocken giver et forrygende indtryk af husets formåen.
Reinholt Haart er medlem af den prestigefyldte organisation VDP, og i 2007 blev han kåret som Årets Vinbonde af den toneangivende vinguide Gault Milleau.
Bløde og modne touch af gule æbler og saftig grapefrugt med en lime-agtig syre og kølig mineralitet i et flot, flot glas tysk Moselvin. Tør og sprød med en fin syre og en lang eftersmag .
25. oktober 2019
Anbefaldet af Rasmus Palsgaard - Luxury Aficionados
"Grosses Gewächs – Tysklands svar på grand cru – på riesling fra en af landets bedste regioner: Mosel. At tage en tår af denne vin er som at bide i en bordplade af usleben granit på grund af den ubeskriveligt intense mineralitet, som denne vin besidder, og som indikerer, at der er basis for 30-40 års lagring. Mineraliteten suppleres af confiteret citron, citronverbena, grape og en frisk syre. En monumental vin, som efter min mening skal ligge mindst fem år endnu, før den viser sit egentlige potentiale. Og kan man vente, har man en stor vinoplevelse at se frem."