2016 Nipozzano Vecchie Viti

Italien
Toscana
24 mdr.
3/4 ltr.
DKK 235,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften har masser af primære aromaer som kirsebær, jordbær, hindbær og vilde roser. Smagen har en vis tæthed og en høj syre, som balancerer frugten og understøtter mineraliteten i eftersmagen.
Specifikationer
Leverandør
Frescobaldi - Toscana
Land
Italien
Område
Toscana
Underområde
Chianti Rufina
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2016
Drue
90% Sangiovese
10% Øvrige
Fadlagring
24 mdr.
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Riesling / Sangiovese
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Vildt
Oste - milde
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Placeret forsvarsmæssigt godt på toppen af en klippe med udsigt over dalene og ved floden Arno, ligger slottet Nipozzano midt i en lille by af samme navn og omgivet af slottets vinmarker, der har æren for den store berømmelse idag.

I 1855 kom Marchese Vittorio degli Albizi hjem fra sit fødested i Bourgogne. Marchesen var i familie med de nuværende ejere og var ekspert i vindyrkning. Han introducerede druerne Cabernet Sauvignon, Malbec, Syrah og Pinot Noir til Nipozzano, og de dyrkes alle den dag idag.

Specielt Cabernet Sauvignon og til en vis grad Pinot Noir har nydt godt af mere end et hundrede års aklimatisering og kulturelle traditioner.

De danner, sammen med Sangiovese, grundstammen til de store toscanske vine, og udtrykker stadig personligheden i vinene fra ejendommen.

Castello di Nipozzano produceres af selekterede druer fra Nipozzano markerne, hovedsageligt anvendes Sangiovese.
Druerne til Nipozzano Vecchie Viti høstes fra en lille parcel af specielt gamle vinstokke.
Vinstokkenes høje alder betyder, dels at man får et mindre udbytte, men med mere smagskoncentrerede, dels at stokkene grundet deres vidtforgrenede rodsystem har konstant adgang til væde, hvilket giver en hurtigere og mere optimal modning af druerne.

Duften har masser af primære aromaer som kirsebær, jordbær, hindbær og vilde roser.  Smagen har en vis tæthed og en høj syre, som balancerer frugten og understøtter mineraliteten i eftersmagen.
20 dages maceration med pumping over to gange dagligt. Derefter gæres vinen ud på cementtanke med efterfølgende 24 måneders lagring på egetræsfade.