2016 Moncerbal, 3 ltr.
Før musen henover billedet for at zoome
Alvaro Palacio er om nogen synonym med den nye generation i Spanien, og hans prestigevin l´Ermita står side om side med Pingus blandt de førende vine i Spanien.
Alvaro Palacio er ud af en børneflok på 9, og hans forældre var dengang ejere af den respekterede vingård Palacios Remondo i Rioja. Alvaro kunne have valgt at blive boende og overtage driften af vingården, men i stedet trak den store verden, og han rejste derfor til Bordeaux. Her blev han uddannet som ønolog for efterfølgende at arbejde for Moueix-familien på Château Petrus.

Da Alvaro kom tilbage til Spanien, var han stadig ikke parat til at slå sig ned på familiens vingård og tog derfor til vindistriktet Priorat, som på det tidspunkt hovedsagligt var kendt for produktion af bulk vin. Da vinmarkerne kun gav et lille udbytte, var flere og flere af vinbønderne begyndt at nedlægge deres marker.

Allerede i 1995 begyndte kritikerne at overøse Alvario Palacio med deres roser, og denne meget positive kritik fortsætter.
Netop Alvario Palacios nytænkning er baggrunden for, at han har gjort sin entré i det ellers lidet prangende vindistrikt Bierzo.
Normalt kendes Bierzo kun lokalt og udelukkende for nogle lette og frugtrige vine af blandet kvalitet, som gerne skal drikkes inden for de første år efter aftapning.
Netop dette har Alvario Palacio ændret på med sin serie af enkeltmarksvine. Druerne til disse vine kommer udelukkende fra distriktets bedst beliggende vinmarker, som er tilplantet med op til 100 år gamle vinstokke. Udbyttet holdes nede og tangerer til tider de mængder, man høster i Sauternesdistriktets bedste slotte med 12,5 hl. pr. ha.  

Druerne til Moncerbal kommer fra fem små parceller på i alt 0,8 ha. Området er tilplantet med vinstokke, der alle er omkring 100 år gamle, hvilket, kombineret med det strenge og tørre klima, giver et naturligt lavt udbytte på 12,5 hl. pr. ha.
Hele fremstillingsprocessen - fra den daglige pleje af vinstokkene til den endelige flaskning - er biodynamisk.
Vis mere
Vis mindre

2016 Moncerbal, 3 ltr.

Varenummer: 1045131516
DKK 3.200,00
(DKK 2.560,00 ekskl. moms)
   På lager » Levering 1-3 hverdage
Antal
LeverandørAlvaro PalaciosLandSpanien
OmrådeBierzoType/FarveRødvin
Årgang2016Drue100% Mencia
DyrkningTraditionelRiedel glasSyrah
Serveringsforslag Mørkt kød
Alkohol 15,00%
Flaskestørrelse3/1 ltr.Proptype Kork
PakningTrækasseFlasker pr. Colli1
Glas der passer til vinen
Veritas Old World Syrah 6449/41 Riedel
recommend
01-08-2018
96-97 POINTS af James Suckling

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk