2016 Marsannay Clemengeots

Frankrig
Bourgogne
3/4 ltr.
DKK 519,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Morbær og kirsebær siger 'velkommen' til næsen. På tungen en behagelig syre og let bitre strejf af kirsebær i en fyldig vin, som også leverer præg af marmelade i eftersmagen.
Specifikationer
Leverandør
Domaine Sylvain Pataille
Land
Frankrig
Område
Bourgogne
Underområde
Côte de Nuits
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2016
Drue
100% Pinot Noir
Dyrkning
Biodynamisk Naturvin
Riedel glas
Pinot Noir
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Mørkt kød
Lyst kød
Tapas
Risotto
Lagrede oste
Alkohol
13,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Tre ting, som bør understreges, når man taler om Sylvain Pataille,
1.Han er uden diskussion stjernen i Marsanney og på mange måder også kommunen dynamo.
2.Han elsker terroir. Oprindeligt er han uddannet i ønologi i Bordeaux, hvor han  i en meget høj grad bidrog til Château Branaire Ducru’s kvalitetsløft ved at inddele vinmarkerne i små parceller, som blev opdyrket separat.  
3.Han er fuldstændig hands-off i sin winemaking. Ingen gærfløde, ingen enzymer, ingen chaptalisering og ingen syrejustering. Kun den rene gærede most evt. understøttet af lidt fad i de absolut bedste årgange.
Efter at have konsulteret i tre år i Bordeaux vendte han i 2000 atter hjem til Bourgogne, hvor han slog sig ned i Marsanney. Her startede han atter op som konsulent for nogle af Bourgognes bedste domainer, heriblandt Perrot Minot, Denis Mortet, Arlaud og Hubert Lamy. Yderligere begyndte han langsomt at opkøbe små parceller i appellationens bedste vinmarker, startende med en hektar som blev vinificeret under eget navn i årgang 2001 og så frem til i dag 10 hektar, som han med sin store forkærlighed for terroir vinificeres i 12 forskellige cuvéer.
Netop Marsanney har oplevet en fornyet interesse, specielt fra de helt unge vinbønder, efterhånden som  vinmarkerne i de mere berømte appellationer har opnået nærmest astronomiske priser. Grunden til denne prisforskel er hovedsagligt, at der ikke er nogen Premier eller Grand Cru marker i Marsanney, der ellers kan virke som en dynamo for resten af appellationen. Dette på trods af, at de øst- og sydvendte skråninger har en yderst veldrænet jordbund bestående af ler, men iblandet et stort indhold af småsten, kalksten og grus, hvilket giver en yderst veldrænet og ”varm” jordbund – en force, som den nederste del af mange af Bourgognes mest berømte Premier Cru marker ville nyde godt af.    
Morbær og kirsebær siger 'velkommen' til næsen. På tungen en behagelig syre og let bitre strejf af kirsebær i en fyldig vin, som også leverer præg af marmelade i eftersmagen.
12. november 2019
5 STJERNER af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet
"Floral i duften med jordbær, tranebær med lette krydderier især hvid peber. Flot struktur og elegance. Lang afslutning. Flot vin!"