2016 L'Ermita

Spanien
Priorat
3/4 ltr.
DKK 9.500,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Tæt mørk farve med et let lilla skær. Duften har toner af nyristet kaffe, kirsch, brombær, lakrids og kul!!!!! Som ung er vinen lidt lukket i smagen, men den har dog en let sødme i de modne tanniner samt en flot balance.
Specifikationer
Leverandør
Alvaro Palacios
Land
Spanien
Område
Priorat
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2016
Drue
95% Grenache Noir
5% Cabernet Sauvignon
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Syrah
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Oste - kraftige
Krydrede retter
Alkohol
14,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Trækasse
Alvaro Palacio er om nogen synonym med den nye generation i Spanien, og hans prestigevin l´Ermita er sammen med Pingus og Vega Sicila blandt de førende spanske kultvine.

Alvaro Palacio er ud af en børneflok på 9 børn, og hans forældre var dengang ejere af den respekterede vingård Palacios Remondo i Rioja. Alvaro kunne have valgt at blive boende og overtage driften af vingården, men i stedet rejste han til Bordeaux, hvor han blev
uddannet som ønolog for efterfølgende
at arbejde for Moueix-familien på Château Petrus.

Da Alvaro kom hjem til Spanien igen, tog han til vindistriktet Priorat, som på det tidspunkt hovedsagligt var kendt for produktion af bulk vin. Da vinmarkerne kun gav et lille udbytte, var flere og flere af vinbønderne begyndt at nedlægge deres marker.

I 1990 købte Alvario sin første vinmark, Finca Dofi, med det mål at fremstille en krydsning mellem Pétrus og La Grange. I 1993 købte han efterfølgende prestigemarken l'Ermita, som var beplantet med mellem 60 og 100 år gamle vinstokke, der ikke var podet på amerikanske rødder.
Allerede i 1995 begyndte kritikerne at overøse Alvaro Palacio med deres roser, og denne meget positive kritik fortsætter.

Husets absolutte prestigevin er L'Ermita. Den begrænsede produktion på kun 2.500-3.000 flasker kommer fra en lille parcel på 2,4 ha, hvor vinstokkene
stadig ikke er blevet podet på amerikanske vinstokke. Alvaro gør sit absolut yderste, uden hensyn til omkostninger, for at skabe det ultimative, og er man én af de få, det er forundt at smage L'Ermita, bliver man absolut ikke skuffet.

Det er Nirvana på flaske!
Tæt mørk farve med et let lilla skær. Duften har toner af nyristet kaffe, kirsch, brombær, lakrids og kul!!!!!  Som ung er vinen lidt lukket i smagen, men den har dog en let sødme i de modne tanniner samt en flot balance.
97 POINTS
14. august 2019
97 POINTS - www.decanter.com
Top-rated red Spanish wines for Christmas

"A wine that carries a great reputation on its shoulders, L'Ermita was the cornerstone of Priorat’s revival, and part of the rebuilding of Spain’s confidence in its own exceptional wines. From just 1.4ha of steep vineyards of llicorella (schist), a cool site which is always the last to be harvested ..."
97 POINTS
14. august 2019
97 POINTS af James Suckling
"The youthful, blue-fruit and violet nose wraps itself around you like a vine shoot with its tendrils. Enormously concentrated with stunning integration of fruit and very fine-grained tannins that extend through the very long, silky finish. Drink or hold. The aging potential of this is measured in decades."
Alt håndplukkes naturligvis. Når druerne ankommer til vineriet, sorteres de, før de afstilkes. Efter afstilkningen bliver de nænsomt presset, hvorefter mosten lægges på egetræsfade. Gæringen finder sted som en spontangæring, mens der dagligt foretages pigeage. Når gæringen er tilendebragt, lægges vinen på nye franske egetræsfade i 18 måneder.  Vinen tappes på flaske uden nogen former for filtrering.