2016 Lenswood Croft Chardonnay

Australien
South Australia
3/4 ltr.
DKK 419,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
I glasset præsentere vinen sig med en let lysegul farve med et grønligt skær i kanten. I duften er der toner af pære, fersken, cashewnødder, samt toner af citrusfrugt. I smagen er den rig og koncentreret med en fyldig og kompleks eftersmag der understøttes af syren.
Specifikationer
Leverandør
C.A. Henschke
Land
Australien
Område
South Australia
Underområde
Barossa Valley
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2016
Drue
100% Chardonnay
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Chardonnay
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Lyst kød
Oste - milde
Fisk - fede
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Det familieejede firma, Henschke, har gennem mere end hundrede år været en anerkendt og respekteret vinproducent. Men det var først, da Prue og Stephen Henschke som familiens 5. generation overtog firmaet i 1979, at vinene steg fra national til international succes. Siden har familien modtaget et utal af udmærkelser og priser for deres vine, heriblandt "selvfølgelig" også udnævnelsen til Australiens bedste vin.

Grundstenene til succesen blev lagt i 1841, da den tyske emigrant Johann Christian Henschke ankom til South Australia. Han købte et lille stykke land og anlagde en farm, mens hans søn Paul, der var den vininteresserede, plantede de første vinstokke. Siden har tingene udviklet sig stille og roligt, så Henschke i dag råder over 100 ha udsøgte vinmarker. Markerne ligger, dels i 450 meters højde ved Keyneton by i Barossa Ranges, hvor også Henschkes vingård er placeret, dels i Eden Valley, hvor markerne er placeret endnu højere oppe. Den kølige beliggenhed og de specielle jordbundsforhold sammenholdt med de perfekte tekniske faciliteter og et dygtigt winemakerpar resulterer i eminente kvalitetsvine. Ubetinget mellem de bedste fra det australske kontinent.

Stephen og Prue Henschke beplantede vinmarken Lenswood i 1991. Vinmarken er grundet sin beliggenhed i 550 meters højde, særdeles velegnet til Chardonnay da der er højere luftfugtighed, mere nedbør og da temperaturene er lavere  i denne højde.
I glasset præsentere vinen sig med en let lysegul farve med et grønligt skær i kanten. I duften er der toner af pære, fersken, cashewnødder, samt toner af citrusfrugt.
I smagen er den rig og koncentreret med en fyldig og kompleks eftersmag der understøttes af syren.
93 POINTS
14. august 2019
93 POINTS af James Suckling på www.jamessuckling.com
"A chardonnay that shows tension and depth. Lively and linear. Full body. Flavorful finish. Drink now. Screw cap. "
Traditionel med lagring på 40% nye og 60% et år gamle franske 225 l. egetræsfade i 6 måneder.