Økologisk

2016 Jesuitengarten

Tyskland
Pfalz
3/4 ltr.
DKK 499,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften har nuancer af æbler, mineraler og pære. Smagen er sprød og forfriskende med flot syre og kompleksitet. En stor vin.
Specifikationer
Leverandør
Bassermann Jordan
Land
Tyskland
Område
Pfalz
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2016
Drue
100% Riesling
Dyrkning
Økologisk
Riedel glas
Riesling
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Fisk - fede
Alkohol
12,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Hvis man vil have nuancerede, levende, fyldige og aromatiske Riesling-vine, er Bassermann-Jordan nøgleordet! Huset er kort og godt specialist i at skabe vine med karakter og struktur, der samtidig rummer en helt utrolig finesse og friskhed. Et sandt »ønskehus« eller paradis for Riesling-entusiaster!
Med beliggenhed ved Deidesheim og ejer af 42 ha på de mest anerkendte marker som Deidesheimer Kieselberg, Forster Ungeheuer og Forster Jesuitengarten hører Bassermann-Jordan ikke alene til blandt Pfalz' men hele Tysklands bedste Riesling-producenter. Dette udmøntede sig bl.a. i, at huset fik tildelt den fornemme »Deutscher Rieslingpreis« i år 2000.
Jordan-familien kom til Pfalz i 1718, hvor man med det samme begyndte at dyrke vin.
Efter 284 års eje i samme familie købte forretningsmanden Archim Niederberger huset i 2002. Allerede ved overtagelsen var huset kendt for at lave vine af den allerhøjeste kvalitet, men siden Archim Niederberger har overtaget roret, er der taget anseelige tiltag for at højne kvaliteten yderligere.
Selve vingården og de omkringliggende bygninger har gennemgået en total renovering, og der er yderligere kommet en gourmetrestaurant, et luksushotel og et brasseri til.
I kældrene har Ulrich Mell overtaget roret, hvilket har medført store investeringer i såvel vinmarker som vinproduktionen.
Disse tiltag har absolut givet pote, og huset må i dag betragtes som det bedste vinhus i Pfalz, uanset om det drejer sig om de lidt billigere vine eller prestigevinene.

Bassermann-Jordans intentioner med sine Grosses Gewächst-vine er at fremstille meget holdbare og lagringsværdige vine, som hver især reflekterer markernes terroir til den mindste detalje.

Forster Jesuitengarten er en af de absolut bedste vinmarker i vinbyen Forst. Vinmarken ligger på en skråning over selve byen med en øst-sydøst eksponering, der giver de helt ideelle forhold for modningen. Jordbunden er vulkansk, hvilket er med til at give vinen sin mineralitet og kompleksitet.
Duften har nuancer af æbler, mineraler og pære. Smagen er sprød og forfriskende med flot syre og kompleksitet. En stor vin.
94 POINTS
14. august 2019
94+ POINT i Jyllands-Posten
"Stor riesling; aromatisk, fed, gylden, olieret og koncentreret; her er masser af syre, men den dominerer ikke udtrykket, der snarere bestemmes af den udprægede generøsitet og deciderede varme i udtrykket. Ganske kompleks allerede, her er mange lag. 94+ point."
94 POINTS
14. august 2019
94 POINTS i Wine Spectator
"A well-concentrated dry Riesling, featuring ripe nectarine and quince flavors and a mineral core. Expressive despite its youth, this shows balance, with powerful acidity, and savory mineral details carrying through. Best from 2019 through 2031."
Traditionel.