2016 Hattenheimer Schutzenhaus, Kabinett

Tyskland
Rheingau
3/4 ltr.
DKK 179,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Gylden, krystalklar farve. Duft af pære, blomster, citrus og mineraler. Smagen er fast med en god syre, der afbalancerer vinen.
Specifikationer
Leverandør
Balthasar Ress
Land
Tyskland
Område
Rheingau
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2016
Drue
100% Riesling
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Skaldyr
Fisk - lys
Fjerkræ
Alkohol
9,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Firmaet blev grundlagt i 1870 ved byen Hattenheim. Oprindeligt startede det som et hotel med tilhørende vinmark, men gennem flere generationer har firmaet videreudviklet og specialiseret sig, så det i dag fremstår som et af de førende vinhuse i Rheingau. Firmaet ledes af 4. generation, Stefan Ress, men hans søn, Christian Ress, er nu gået i "cheflære", så han på længere sigt kan overtage vinhuset.

Weingut Balthasar Ress ejer ca. 34 ha vinmarker, hvoraf ca. 90% er fordelt på de bedste marker omkring byer som Hattenheim og Rüdesheim. Husets samlede vinproduktion udgør knapt 25.000 kasser, fordelt på forskellige kvaliteter. Nogle af de bedste marker og blandt husets stoltheder hører til Schloß Reichartshausen, som man overtog i 1978. Vinene herfra er naturligvis også i den typiske Balthasar Ress-stil, men de er specielt kendte for at være meget, næsten overvældende, overdådige med masser af elegance.

Weingut Balthasar Ress er medlem af Charta-sammenslutningen i Rheingau, - en eksklusiv forsamling af de dygtigste og mest prestigefyldte vinhuse, der har valgt at stå sammen for at vise vejen, når man vil kombinere/udnytte vinens kvaliteter til gastronomi. Ligeledes er Balthasar Ress medlem af VDP (Verband Deutscher Prädikats Weingüter), som tæller de ca. 200 bedste tyske vinhuse.

Ved vinbyen Hattenheim har Balthasar Ress en stor del af sine bedste markbesiddelser. En af disse marker er Schützenhaus, som består af 36 ha land, der hovedsageligt er beplantet med Riesling.
Gylden, krystalklar farve. Duft af pære, blomster, citrus og mineraler. Smagen er fast med en god syre, der afbalancerer vinen.
Traditionel vinificering i gamle egetræsfade.