2016 Hattenheimer Nussbrunnen Risling QbA trocken, VDP. Grosse Lage

Tyskland
Rheingau
3/4 ltr.
DKK 439,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Flot, levende syre i aromaen, som også byder på fine indtryk af egetræ, abrikos og vanilje. God, moden fylde på tungen, hvor tropiske frugter melder deres ankomst. Syren er klart til stede, men i afmålte bidder. Virkelig en fremragende Riesling.
Specifikationer
Leverandør
Balthasar Ress
Land
Tyskland
Område
Rheingau
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2016
Drue
100% Riesling
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Riesling
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Skaldyr
Risotto
Alkohol
12,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Trækasse
Firmaet blev grundlagt i 1870 ved byen Hattenheim. Oprindeligt startede det som et hotel med tilhørende vinmark, men gennem flere generationer har firmaet videreudviklet og specialiseret sig, så det i dag fremstår som et af de førende vinhuse i Rheingau. Firmaet ledes af 4. generation, Stefan Ress, men hans søn, Christian Ress, er nu gået i "cheflære", så han på længere sigt kan overtage vinhuset.

Weingut Balthasar Ress ejer ca. 34 ha vinmarker, hvoraf ca. 90% er fordelt på de bedste marker omkring byer som Hattenheim og Rüdesheim. Husets samlede vinproduktion udgør knapt 25.000 kasser, fordelt på forskellige kvaliteter. Nogle af de bedste marker og blandt husets stoltheder hører til Schloß Reichartshausen, som man overtog i 1978. Vinene herfra er naturligvis også i den typiske Balthasar Ress-stil, men de er specielt kendte for at være meget, næsten overvældende, overdådige med masser af elegance.

Weingut Balthasar Ress er medlem af Charta-sammenslutningen i Rheingau, - en eksklusiv forsamling af de dygtigste og mest prestigefyldte vinhuse, der har valgt at stå sammen for at vise vejen, når man vil kombinere/udnytte vinens kvaliteter til gastronomi. Ligeledes er Balthasar Ress medlem af VDP (Verband Deutscher Prädikats Weingüter), som tæller de ca. 200 bedste tyske vinhuse.

Ved vinbyen Hattenheim har Balthasar Ress en stor del af sine bedste markbesiddelser. En af disse marker er Schützenhaus, som består af 36 ha land, der hovedsageligt er beplantet med Riesling.

Navnet på den 10 ha store Nussbrunnen vinmark kommer fra en underjordisk kilde, hvis udspring sker midt i en kreds af nøddetræer.
Ress familien ejer en parcel på 1,2 ha, der er klassificeret som Grand Cru. Vinmarken har en eksponering, der hedder syd-sydøst, hvilket giver en optimal beliggenhed i forhold til solen samtidig med, at den er beskyttet mod den kolde nordenvind. De underjordiske kilder, der løber langs med vinmarken, gør, at der selv i meget tørre årgange er fugtighed nok i jorden til, at vinstokken ikke bliver for stresset.
Flot, levende syre i aromaen, som også byder på fine indtryk af egetræ, abrikos og vanilje. God, moden fylde på tungen, hvor tropiske frugter melder deres ankomst. Syren er klart til stede, men i afmålte bidder. Virkelig en fremragende Riesling.
De håndplukkede druer hældes manuelt i vinpressen og vinen gæres spontant i temperaturkontrollerede, stålfri tanke. Det sker med minimal udsættelse for ilt for bedre at bevare vinens frugtige udtryk.