Økologisk

2016 Chianti Rufina

Italien
Toscana
12 måneder
3/4 ltr.
DKK 140,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Næsen mødes med noter af modne solbær og et let krydret indtryk. De frugtige aromaer går igen på tungen, hvor vinen giver mindelser om saftige, blå blommer og nelliker. Alt sammen balanceres med bløde tanniner.
Specifikationer
Leverandør
Frascole soc.agr.
Land
Italien
Område
Toscana
Underområde
Chianti Rufina
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2016
Drue
90% Sangiovese
5% Colorino
5% Canaiolo
Fadlagring
12 måneder
Dyrkning
Økologisk
Riedel glas
Sangiovese / Syrah
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Mørkt kød
Oste - kraftige
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
I et lille hjørne af Toscana ligger vinhuset Frascole, som består af 15 hektarer vinmarker i et særdeles frodigt område. Frascole har været i familiens eje så længe, nogen kan huske, og vinhuset har været økologisk certificeret siden 1996.
Her er langt til industri og larmende trafik, men til gengæld kort til de grønne bjerge i Appenninerne, bølgende dale og bakker. Her har været beboelse helt tilbage til oldtiden, og mellem vinstokke og olivenlunde finder man stadig spor efter romerne. Det er i disse smukke omgivelser, at Frascole producerer en række fremragende Chiantivine – og en lækker olivenolie.
Her går tingene ikke så stærkt, og produktionen foregår, som den har gjort i generationer. I husets vinkælder foregår alting vha. tyngdekraften, fordi det er et ældre hus og man ikke brugte pumper da vinhuset blev bygget.
Her står vinstokkene tæt – tættere end hos naboerne i området - ikke mindst fordi, at ingen brugte traktorer dengang, vinstokkene blev sat. Det gør en stor forskel for kvaliteten af det færdige produkt. Vinen bliver bedre og tættere. På samme vis bruger Frascole aldrig nye fade og der tilsættes aldrig gær. Her bruges kun druernes naturlige gærstammer.
Næsen mødes med noter af modne solbær og et let krydret indtryk. De frugtige aromaer går igen på tungen, hvor vinen giver mindelser om saftige, blå blommer og nelliker. Alt sammen balanceres med bløde tanniner.
Denne Chianti blev produceret første gang i 1992, og har været økologisk produceret siden 1999. Her vokser druerne i forholdsvis leret jord, som giver perfekte muligheder for fremragende vin. Druerne høstes ved håndkræft, som de er blevet siden romerne befolkede området for 2000 år siden. På Frascole foregår både høst og produktion i små omgange, og saften fra de pressede druer transporteres i selve huset vha. tyngdekraften, og vinene gærer og raffineres på gamle egetræsfade med karakter og historie