2016 Flowers Pinot Noir Estate, 3/4 ltr., Flowers Vineyard & Winery, LLC
Før musen henover billedet for at zoome
I 1990 valgte Walt og Joan Flowers at realisere deres planteskole i Pensylvania for forfølge drømmen om at starte eget vineri i Californien. Beslutningen havde været længe undervejs, og ægteparret havde rejst såvel Napa Valley som Sonoma Coast tyndt, før de slutteligt valgte 130 ha jord i den nordlige del af Sonoma Coast.
13 ha blev hurtigt tilplantet med Pinot Noir og Chardonnay - druesorter, der nærmest synes ideelle til det kølige mikroklima i 340 - 420 meters højde.
I 1997 satsede familien yderligere, da de valgte at bygge et nyt stort vineri, hvor al vinen skulle transporteres rundt via tyngdekraft og ikke som normalt via pumper. Umiddelbart efter at vineriet var færdigbygget, kontaktede en deres naboer dem for at høre, om de også kunne være interessede i at købe hans 132 ha jord, der lå i umiddelbar forlængelse af deres nuværende 130 ha vinmarker og havde den fordel, at der var to højdedrag i henholdvist 420 og 570 meters højde. Selv om det på ingen måder var en planlgt investering, var fristelsen ganske enkelt for stor, så vineriet tæller derfor i dag ikke mindre end 162 ha, hvoraf de 32 er udlagt til vinmarker.
Ud over Flowers' Sonoma Coast Pinot Noir, som er husets signaturvin, laves der også forskellige prestigecuvéer, heraf flere som enkeltmarksvine.

90% druerne til Sonoma Coast Pinot Noir kommer fra Flowers' egne Sonoma Coast vinmarker. De resterende 10% kommer fra vingårde, som Flowers har skrevet kontrakt med, inden vinårets begyndelse, så de kan blive dyrket efter Flowers' forskrifter.
Vinifikation
Den alkoholiske gæring finder sted som spontangæring på ståltanke, hvori de hele klasser lægges, og temperaturen stabiliseres ved 26-28 grader. Der foretages dagligt punch downs, inden mosten lægges på franske egetræsfade sammen med bærmen, der fungerer som næring for mælkesyrebakterierne og derved gør det muligt at gennemføre en fuldstændig malolaktisk gæring. Vinen forbliver på fad i 8-10 måneder, inden assemblagen foretages, og vinen tappes på flaske og frigives til salg.
Vis mere
Vis mindre

2016 Flowers Pinot Noir Estate, 3/4 ltr., Flowers Vineyard & Winery, LLC

Varenummer: 1719110916
DKK 550,00
(DKK 440,00 ekskl. moms)
   På lager » Levering 1-3 hverdage
Antal
LeverandørHuneeus VintnersLandUSA
OmrådeCalifornienUnderområdeSonoma Coast
Type/FarveRødvinÅrgang2016
Drue100% Pinot Noir
DyrkningTraditionel
Riedel glasPinot NoirServeringsforslag Vildt
Oste - milde
Alkohol 13,60%Flaskestørrelse3/4 ltr.
Proptype KorkPakningKarton
Flasker pr. Colli12
Smagekommentarer
Duften har toner af kirsebær, hindbær og violer. Smagen har en god fylde og en fin syre samt en behagelig, umiddelbar frugt.

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk