2016 Flowers Chardonnay Estate

USA
Californien
3/4 ltr.
DKK 499,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften har toner af citrus, lime og melon, tilsat lette toner af egetræ. Smagen er mellemfyldig med fin syre og lette toner af lime, mineraler og egetræ.
Specifikationer
Leverandør
Huneeus Vintners
Land
USA
Område
Californien
Underområde
Sonoma Coast
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2016
Drue
100% Chardonnay
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Skaldyr
Fisk - lys
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
I 1990 valgte Walt og Joan Flowers at realisere deres planteskole i Pensylvania for forfølge drømmen om at starte eget vineri i Californien. Beslutningen havde været længe undervejs, og ægteparret havde rejst såvel Napa Valley som Sonoma Coast tyndt, før de slutteligt valgte 130 ha jord i den nordlige del af Sonoma Coast.
13 ha blev hurtigt tilplantet med Pinot Noir og Chardonnay - druesorter, der nærmest synes ideelle til det kølige mikroklima i 340 - 420 meters højde.
I 1997 satsede familien yderligere, da de valgte at bygge et nyt stort vineri, hvor al vinen skulle transporteres rundt via tyngdekraft og ikke som normalt via pumper. Umiddelbart efter at vineriet var færdigbygget, kontaktede en deres naboer dem for at høre, om de også kunne være interessede i at købe hans 132 ha jord, der lå i umiddelbar forlængelse af deres nuværende 130 ha vinmarker og havde den fordel, at der var to højdedrag i henholdvist 420 og 570 meters højde. Selv om det på ingen måder var en planlgt investering, var fristelsen ganske enkelt for stor, så vineriet tæller derfor i dag ikke mindre end 162 ha, hvoraf de 32 er udlagt til vinmarker.
Ud over Flowers' Sonoma Coast Pinot Noir, som er husets signaturvin, laves der også forskellige prestigecuvéer, heraf flere som enkeltmarksvine.

Størstedelen af druerne til Sonoma Coast Chardonnay
kommer fra Flowers' egne Sonoma Coast vinmarker, mens den resterende del kommer fra vingårde, som Flowers har skrevet kontrakt med, inden vinårets begyndelse, så de kan blive dyrket efter Flowers' forskrifter.
Duften har toner af citrus, lime og melon, tilsat lette toner af egetræ. Smagen er mellemfyldig med fin syre og lette toner af lime, mineraler og egetræ.
11. oktober 2019
4 STJERNER af Rolf Madsen i Berlingske
"Rig og intens næse af æblekerne, rugbrød, fransk nougat og karamel – lidt henad moden champagne. Ret kølig amerikaner med en dejlig mineralitet og en tilpas afstemt tone af smør og ristede mandler. Lækker vin med et lille saltet pift i afslutningen."
Mosten gæres ud med bærmen på franske egetræsfade (19% nye) med daglig omrøring i fire måneder. Når den alkoholiske gæring er tilendebragt, gennemgår en del af fadene også den malolaktiske gæring. Samlet lagringstid på fadene inklusiv den alkoholiske og malolaktiske gæring er otte måneder.