2016 Fleurie, Cru Beaujolais

Frankrig
Bourgogne
3/4 ltr.
DKK 180,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Charmerende med en fortryllende duft af blomster og lyse bær. Masser af friske bær i smagen.
Specifikationer
Leverandør
Joseph Drouhin
Land
Frankrig
Område
Bourgogne
Underområde
Beaujolais
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2016
Drue
100% Gamay
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Lyst kød
Oste - milde
Alkohol
13,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Maison Joseph Drouhin har, siden huset blev grundlagt i 1880, været en af forkæmperne for de autentiske Bourgogne-vine. Som Robert Drouhin selv siger: "Der skal være en naturlig sammenhæng mellem jordens terroir og det, som vinen udtrykker".
Denne filosofi er medvirkende til, at man hos Maison Joseph Drouhin er meget bevidst om at tage vare på det miljø, der omgiver vinstokkene. Man undgår derfor helst at sprøjte mere end højst nødvendigt, men foretrækker at luge mellem stokkene. Der anvendes i høj grad organisk gødning til at nære og biologiske midler til at forsvare vinstokkene med.
Der bliver tænkt på fremtiden, for, som familiens overhoved siger, der skal jo også være noget til næste generation. Faktisk er man allerede på nuværende tidspunkt så langt i processen, at husets Chablis-vine udelukkende dyrkes på økologisk vis, så det nu kun er i Bourgogne, man stadig må hjælpes lidt på vej af nutidens hjælpemidler.

Fleurie er nok den mest imødekommende af de 10 Crus i Beaujolais. Vinen er perfekt afbalanceret med masser af nuancer. Navnet Fleurie betyder blomstring, og dette er egentlig meget sigende for denne vin.

Undergrunden består hovedsageligt af granit, hvilket oftest træder igennem hos Drouhins vine, der har tydelige toner af terroiren.
Charmerende med en fortryllende duft af blomster og lyse bær. Masser af friske bær i smagen.
Druerne håndplukkes, og efter de er bragt ind til vineriet, bliver de nænsomt presset, hvorefter mosten lægges på store ståltanke for at gære i 6-7 dage. Efterfølgende lægges vinen på træfade i 7-8 måneder, før den frigives til salg.