2016 Finca Antigua Tempranillo, Crianza

Spanien
La Mancha
10 mdr.
3/4 ltr.
DKK 89,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Dyb kirsebærrød farve. Duften domineres af mørke bær, tilsat lette toner af krydderier, balsamico og viol. Smagen er kraftig og intens med masser af karakter og fede modne tanniner.
Specifikationer
Leverandør
Finca Antigua
Land
Spanien
Område
La Mancha
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2016
Drue
100% Tempranillo
Fadlagring
10 mdr.
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Tempranillo / Syrah
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Oste - kraftige
Oste - milde
Krydrede retter
Alkohol
14,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Finca Antigua er en "udspringer" af det kendte Riojahus, Bodegas Valdemar, der generelt er kendt som en vinproducent, der forstår at producere vin af suveræn kvalitet til lave priser.
Grundet den store succes har man valgt at udskille Finca Antigua sammen med Finca Valpiedra i Rioja og Cosecheros y Criadores i Tierra de Castilla fra det oprindelige Bodegas Valdemar hus, så disse tre nu danner huset Familia Martinez Bujanda.

Da man i sin tid valgte at gå i gang med Finca Antigua projektet, satte man sig for at finde de vinmarker, der var allermest velegnet til produktion af en vinserie, der kunne markere sig blandt de bedste i verden, set i perspektivet pris versus kvalitet.

Efter lang tids søgen i de fleste vinregioner i Spanien, fandt man omsider 1.000 ha vinmarker i det tørre La Mancha-område, som man samlede under Finca Antigua-navnet.

Klimaet i regionerne er velsignet med kolde nætter og varme, solrige dage i slutningen af august og starten af september, hvilket er medvirkende til, at druerne gennemgår en længere modningsperiode.

Finca Antiguas marker er i dag bl.a. beplantet med Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Merlot, Syrah, Viura, Viognier og Gewürztraminer.
Markerne ligger i en højde af 840-880 meter over havoverfladen, og man har midt i det hele lavet en sø, der kan levere det nødvendige vand til vinstokkene og dermed garantere en pålidelig produktion år efter år.

Finca Antiguas røde vine er farve, frugt og fad i en kraftig, sort og silkeblød struktur, mens den hvide en inciterende og charmerende frugtcocktail.
Dyb kirsebærrød farve. Duften domineres af mørke bær, tilsat lette toner af krydderier, balsamico og viol. Smagen er kraftig og intens med masser af karakter og fede modne tanniner.    
30. november 2018
4 STJERNER af Rasmus Just i Jydske Vestkysten
"Middel fylde og noter af mokka, mørke bær og krydderier. La Mancha, dette enorme vinområde i det centrale Spanien, producerer millioner af flasker, heraf det meste i den billigere ende. Denne Crianza fra huset Finca Angitua er et godt eksempel på, at der laves god, let drikkelig vin i et meget prisvenlig niveau. Den er ikke voldsom kompleks, men der er stadig pænt med karakter. Fire store stjerner."


Vurderet ved tilbudspris 60,- pr. fl. ved køb af 6 flasker
Druerne høstes primo september og køres ind til vineriet, hvor mosten gæres 12 dage i rustfrie ståltanke. Derefter lægges vinen på nye amerikanske egefade i 10 måneder.