Nyhed

2016 Fess Parker Pinot Noir

USA
Californien
3/4 ltr.
DKK 255,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Charmerende, rig og silkeblød med et hav af nuancer i både duft og smag. Masser af røde frugter, et hav af blomsternuancer og elegante krydderier.
Specifikationer
Leverandør
Fess Parker Winery
Land
USA
Område
Californien
Underområde
Santa Rita Hills
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2016
Drue
100% Pinot Noir
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Pinot Noir
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Mørkt kød
Vildt
Krydrede retter
Alkohol
14,30%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Husker du TV-serien om Davy Crockett? Om den amerikanske soldat, eventyrer og nybygger iført pelshue og lædertøj i kamp mod skurke og indianere? Crockett blev spillet af skuespilleren Fess Parker. Han skulle senere blive vinproducent, da først pelshue, gevær og skuespillerkarriere blev lagt på hylden.

Parker købte i 1989 den gård, der skulle blive til Fess Parker Winery & Vineyard. Området, som gården ligger i, er på alle måder langt fra Los Angeles’ og Hollywoods hurtige biler og neonlys. Her er landskabet som Californien var i gamle dage og nærmest et landskab, Davy Crockett ville have været hjemme i. Bløde bakker og dale, enge og træer og vildt, som lever frit. Det var den natur, som lokkede Fess Parker til Californien, og det var her, han ville drive et kvægbrug. Derudover kunne lidt vinproduktion være et supplement.
Parkers drøm var først og fremmest at skabe en familieforretning, som han kunne efterlade til kommende generationer. Sammen med sine børn plantede han fem hektarer Riesling i 1989 – mest som et forsøg. Parkers søn, Eli, begyndte som Assistant Winemaker og efter tre års uddannelse, tog han over. Eli Parker plantede flere vinstokke og begyndte er flerårigt projekt med at skabe et topmoderne vinhus og medfølgende Tasting Room. Samme Eli Parker er stadig involveret i forretningen, som dog nu drives af Tim Snider, Elis Parkers svoger. Så på den måde er forretningen stadig i familiens skød.

Vinhuset åbnede i 1994 og er bygget, så det ligner en farm, med en stor stenpejs, stengulve, en stor veranda og billeder og andet fra Fess Parkers år som Davy Crockett. Nybyggerstilen er altså stadig levende samtidig med, at vinhusets altoverskyggende mål er at blive et af verdens førende, hvor man søger efter den bedste kvalitet samtidig med, at man stadig skal kunne betragte det som et godt køb.
Charmerende, rig og silkeblød med et hav af nuancer i både duft og smag. Masser af røde frugter, et hav af blomsternuancer og elegante krydderier.
14. juni 2019
6 STJERNER - blandt de bedste grillvine over 100 kr. på www.aov.dk

Grillmenuen spænder bredt. Vi har eftersøgt vine der passer til de mere almindelige grillretter af marineret kød med tilbehør af diverse salater og brød.

Alt om Vin inviterede branchen til at sende deres bedste bud på en vin til temaet.


"Kirsebær, laurbær, rosenblade og florale noter. Lækker indbydende næse. Cremet rund mundfylde med en fin frugt af kirsebær. Let grafit. Herlig og komplet vin der vil være en fin ledsager til din grillmad."

Fadlagret 12 måneder på 46% nye franske egefade.