2016 Dalrymple Vineyards, The Cave Block Chardonnay

Australien
Tasmanien
Egetræsfade
3/4 ltr.
DKK 295,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Tasmaniens varme sommer i 2016 gav rigelige noter af modne nektariner, fersken og appelsin, som komplementerer det fine præg af citrus, som vinen også har. Rig på tekstur og blød mundfylde med frugtige noter, som også er findes i mængdemål i den rige aroma. De franske egetræsfade og vinens lette kontakt med bærme sikrer en kompleks og lang eftersmag.
Specifikationer
Leverandør
Dalrymple Vineyards
Land
Australien
Område
Tasmanien
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2016
Drue
100% Chardonnay
Fadlagring
Egetræsfade
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Chardonnay
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Skaldyr
Fjerkræ
Pastaretter
Alkohol
12,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Australske Dalrymple Vineyards blev grundlagt I 1987 af Bertel og Anne Sundstrup i det nordøstlige Tasmanien. Området blev ’opdaget’ af parret, som længe havde ledt efter det perfekte sted at producere vin. Her plantede de deres første vinstokke med udsigt til Bass Strait, som er navnet på det stykke hav, der adskiller Tasmanien fra det australske kontinent. Vinhuset ligger i det velrenommerede vinområde Pipers River mellem rig, frodig og forskelligartet natur og bølgende dale og bakker.

Dalrymple har siden grundlæggelsen vundet stor anerkendelse og ros som et stærkt eksempel på, hvor meget koldklimatisk vinproduktion i Australien i virkeligheden kan. Tasmanien er køligere end det øvrige Australien og er i det hele taget velegnet til dyrkning af andre druer. Det skyldes ikke mindst netop Bass Strait, som sender kølige briser ind over øen og gør klimaet velegnet til druer som f.eks. Pinot Noir og Chardonnay.

Produktionen hos Dalrymple er ikke stor. Her er kun 12,3 hektarer at gøre godt med, hvorfor vinhusets winemaker Peter Caldwell må kaste al sin kærlighed på de få vine, Dalrymple producerer.
Tasmaniens varme sommer i 2016 gav rigelige noter af modne nektariner, fersken og appelsin, som komplementerer det fine præg af citrus, som vinen også har. Rig på tekstur og blød mundfylde med frugtige noter, som også er findes i mængdemål i den rige aroma. De franske egetræsfade og vinens lette kontakt med bærme sikrer en kompleks og lang eftersmag.
26. april 2019
5 STJERNER af Niels Lillelund i Jyllands-Posten
92 POINTS
14. august 2019
92 POINTS af James Suckling på www.jamessuckling.com
Druerne er blevet håndplukket inden de er blevet presset og lagret på en blanding af nye og gamle, franske egetræsfade. Produktionen er delvis vildgæret, har haft let kontakt med bærme og delvis malolaktisk gæring.