2016 Darymple Vineyards Pinot Noir

Australien
Tasmanien
Egetræsfad
3/4 ltr.
DKK 295,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Dalrymples Pinot Noir nød godt af Tasmaniens varme sommer i 2016, og er et yderst generøst glas vin med sine varmende noter af røde bær, friske blommer og et let krydret touch af egetræ. De bløde, røde frugter komplimenterer vinens varme og modne tanniner. Fyldigt præg af tørret kød og provencalske urter i en meget kompleks smagsoplevelse.
Specifikationer
Leverandør
Dalrymple Vineyards
Land
Australien
Område
Tasmanien
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2016
Drue
100% Pinot Noir
Fadlagring
Egetræsfad
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Pinot Noir
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Krydrede retter
Pastaretter
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Australske Dalrymple Vineyards blev grundlagt I 1987 af Bertel og Anne Sundstrup i det nordøstlige Tasmanien. Området blev ’opdaget’ af parret, som længe havde ledt efter det perfekte sted at producere vin. Her plantede de deres første vinstokke med udsigt til Bass Strait, som er navnet på det stykke hav, der adskiller Tasmanien fra det australske kontinent. Vinhuset ligger i det velrenommerede vinområde Pipers River mellem rig, frodig og forskelligartet natur og bølgende dale og bakker.

Dalrymple har siden grundlæggelsen vundet stor anerkendelse og ros som et stærkt eksempel på, hvor meget koldklimatisk vinproduktion i Australien i virkeligheden kan. Tasmanien er køligere end det øvrige Australien og er i det hele taget velegnet til dyrkning af andre druer. Det skyldes ikke mindst netop Bass Strait, som sender kølige briser ind over øen og gør klimaet velegnet til druer som f.eks. Pinot Noir og Chardonnay.

Produktionen hos Dalrymple er ikke stor. Her er kun 12,3 hektarer at gøre godt med, hvorfor vinhusets winemaker Peter Caldwell må kaste al sin kærlighed på de få vine, Dalrymple producerer.
Dalrymples Pinot Noir nød godt af Tasmaniens varme sommer i 2016, og er et yderst generøst glas vin med sine varmende noter af røde bær, friske blommer og et let krydret touch af egetræ. De bløde, røde frugter komplimenterer vinens varme og modne tanniner. Fyldigt præg af tørret kød og provencalske urter i en meget kompleks smagsoplevelse.
94 POINTS
14. august 2019
94 POINTS af James Suckling på www.jamessuckling.com