2016 Crozes-Hermitage, Le Clos

Frankrig
Rhône
14-16 måneder
3/4 ltr.
DKK 425,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Dyb, rubinrød farve med granatæblerøde skær. Aroma af sammenkogte solbær og brombær. Lad vinen stå og åbne op, og den afslører læder og vildt. Perfekt balanceret på tungen, på samme tid delikat og stor og fyldig. Eftersmagen er lang med præg af meget modne, sorte kirsebær.
Specifikationer
Leverandør
Delas Freres
Land
Frankrig
Område
Rhône
Underområde
Crozes-Hermitage
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2016
Drue
100% Syrah
Fadlagring
14-16 måneder
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Old World Syrah
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Fjerkræ
Bøf (på grillen)
Fjerkræ (på grillen)
Alkohol
14,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Rhône er Frankrigs «Best Buy« vinområde nr. 1. Områdets meget seriøse vinproducenter har ikke gennemført de samme høje prisstigninger som deres kolleger i Bourgogne og Bordeaux. Samtidig har Rhône et stabilt klima, der mere end sjældent giver problemer med udvandede vine p.g.a. regn under høsten.

Delas Frères, grundlagt i 1835, blev i 1977 overtaget af det anerkendte Champagnehus, Champagne Deutz. Med en god kapitalindsprøjtning har vinhuset i løbet af en årrække bl.a. fornyet al vinifikationsudstyret, så huset i dag fremstår som et af de mest moderne vinerier i Rhônedalen. Endvidere er husets kapacitet udvidet for at kunne imødekomme den stadigt stigende efterspørgsel, hvilket også har bevirket, at på trods af husets mange besiddelser af vinmarker i nogle af Rhônedalens mest berømte kommuner, opkøber man nu også en vis mængde druer fra de mest kvalitetsbevidste vinavlere i området.

I dag regnes huset blandt Rhônes top 10 producenter,- ikke mindst på grund af firmaets superdygtige winemaker, Jacques Grange, der om nogen har fået skrevet vinhuset ind i stjernernes vinbog!
Dyb, rubinrød farve med granatæblerøde skær. Aroma af sammenkogte solbær og brombær. Lad vinen stå og åbne op, og den afslører læder og vildt. Perfekt balanceret på tungen, på samme tid delikat og stor og fyldig. Eftersmagen er lang med præg af meget modne, sorte kirsebær.
Håndplukkede druer ved den mest optimale modenhed. Traditionel gæring i åbne cementtanke i 10 dage med daglig pumpning og med en samlet maceration på 20 dage. Lagring i 14-16 måneder på gamle egetræsfade.