Nyhed

2016 Crozes-Hermitage, Domaine des Grands Chemins

Frankrig
Rhône
14 mdr.
3/4 ltr.
Før DKK 300,00
DKK 199,00
SparDKK 101,00
Pris pr. stk. v/1 stk.DKK 300,00
Pris pr. stk. v/2 stk.DKK 199,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften har toner af hvid peber, solbær, blyant og engelsk lakrids. Smagen har modne tørre tanniner, en tæt fyldig frugt og en vedvarende eftersmag.
Specifikationer
Leverandør
Delas Freres
Land
Frankrig
Område
Rhône
Underområde
Crozes-Hermitage
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2016
Drue
100% Syrah
Fadlagring
14 mdr.
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Syrah
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Vildt
Krydrede retter
Alkohol
13,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Rhône er Frankrigs «Best Buy« vinområde nr. 1. Områdets meget seriøse vinproducenter har ikke gennemført de samme høje prisstigninger som deres kolleger i Bourgogne og Bordeaux. Samtidig har Rhône et stabilt klima, der mere end sjældent giver problemer med udvandede vine p.g.a. regn under høsten.

Delas Frères, grundlagt i 1835, blev i 1977 overtaget af det anerkendte Champagnehus, Champagne Deutz. Med en god kapitalindsprøjtning har vinhuset i løbet af en årrække bl.a. fornyet al vinifikationsudstyret, så huset i dag fremstår som et af de mest moderne vinerier i Rhônedalen. Endvidere er husets kapacitet udvidet for at kunne imødekomme den stadigt stigende efterspørgsel, hvilket også har bevirket, at på trods af husets mange besiddelser af vinmarker i nogle af Rhônedalens mest berømte kommuner, opkøber man nu også en vis mængde druer fra de mest kvalitetsbevidste vinavlere i området.

I dag regnes huset blandt Rhônes top 10 producenter,- ikke mindst på grund af firmaets superdygtige winemaker, Jacques Grange, der om nogen har fået skrevet vinhuset ind i stjernernes vinbog!

Crozes Hermitage er et af de mest velkendte distrikter i Rhône-dalens nordlige del. Området befinder sig på arealerne omkring den storslåede granitklippe, der er hjemsted for "storebroderen" Hermitage.

Druerne til Domaine des Grands Chemins hentes fra en lille stribe land, der ligger midt mellem motorvejen og Rhônefloden. Det er rent faktisk også fra dette område, at man henter en stor del af appellationens absolut bedste vine.
Delas Frerès ejer her flere parceller, der alle hører under Domaine des Grands Chemins, og hvor vinen udmærker sig ved at kombinere appellationens friskhed med fastere og mere modne tanniner.
Duften har toner af hvid peber, solbær, blyant og engelsk lakrids. Smagen har modne tørre tanniner, en tæt fyldig frugt og en vedvarende eftersmag.
20. september 2019
ANBEFALET på www.vinhulen.dk
"Rubinrød. Når vinen lige har stået i glasset et par minutter, så kommer der den fineste klang af røde bær med blomstermark som supplement, men der er også krudt og kugler undertone med hård lakrids og mørkt præg, der gradvis tager over. Smagen har indledende en lille fin modensødme i frugten af røde bær, krydderi, hård lakrids og fast frugtsyre med bid. Lakridsnuancen er helt eventyrlig og ren med diskret krydret tillæg. Rund og blød vin i frugten, mens tanninerne endnu er rå og upolerede. Vinen skal gemmes minimum et par år, men der er virkelig noget substans og kant i vinen. Her lefles ikke for nogen – her bydes på kant og nerve, og vinen er helt sin egen. Gem den et par år og så kommer alle komponenterne i symfoni. Drik 2020-2026."


Vurderet ved tilbudspris 199,- pr. fl. ved køb af 2 flasker
Mosten gennemgår sin alkoholiske gæring på åbne betontanke. Når denne gæring er slut, køles vinen og forbliver med skindkontakt i 10 – 12 dage, alt imens der både pumpes over og foretages piquage. En del af vinen forbliver på betontankene, mens resten lægges på 228 liters Bourgognefade i 14 måneder, mens vinen gennemgår sin malolaktiske gæring.