Nyhed
Økologisk

2016 Cotes du Rhone Village, Valréas

Frankrig
Rhône
3/4 ltr.
DKK 100,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften har toner af modne hindbær, boysenbær, krydderier og mineraler samt meget lette toner af lakrids. Smagen er fyldig men med en god syre, som bringer balance i vinen og fremhæver den umiddelbare frugt.
Specifikationer
Leverandør
Domaine du Seminaire
Land
Frankrig
Område
Rhône
Underområde
Côtes-du-Rhône Villages
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2016
Drue
80% Grenache Noir
20% Syrah
Dyrkning
Økologisk
Riedel glas
Syrah
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Mørkt kød
Oste - kraftige
Vildt
Alkohol
14,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Da Herve Pouizin overtog den daglige ledelse af Domaine du Seminaire i 2003, var han fjerde generation i Pouizin familien til at lede ejendommen, der ligger smukt blandt gamle egetræer og lavendelmarker i bakkerne ovenover landsbyen Valreas.

Ejendommen består af 100 ha, hvoraf de 40 ha er udlagt som vinmarker, som man langsomt er ved at omkonventere til økologisk dyrkning.
Vinen vinificeres med så lidt indblanding som overhovedet muligt på store cementtanke - en vinificeringform som er yderst velegnet til Grenache, og som stadig benyttes af nogle af de førende ejendomme i Châteauneuf-du-Pape.
Netop vinmarkernes beliggenhed i højderne er i takt med den globale opvarmning og søgning efter en stadig større phenolisk modning, blevet af en større betydning. Højden betyder nemlig, at messoklimaet i vinmarken bliver køligere, hvilket giver vinen en højere syre, hvilket igen gør det muligt at opnå en fuld phenolisk modning samtidig med, at vinen bibevarer sin balance.

Domaine du Seminaires Côtes-du-Rhône Villages bliver høstet fra 50-70 år gamle vinstokke med et udbytte på 30 hl pr ha. Vinmarken har en syd/ syd-østlig eksponering og en jordbund, der er en blanding ler og limestone, hvilket holder perfekt på vandet - en egenskab, der er særdeles vigtig i den lange varme og tørre sommerperiode.
Duften har toner af modne hindbær, boysenbær, krydderier og mineraler samt meget lette toner af lakrids. Smagen er fyldig men med en god syre, som bringer balance i vinen og fremhæver den umiddelbare frugt.  
Traditionel med temperaturstyret alkoholisk og malolaktisk gæring samt 8-12 måneders efterfølgende lagring.