2016 Cotes du Rhone Les Quartz

Frankrig
Rhône
15 måneder
3/4 ltr.
DKK 250,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Mørk farve med en fantastisk renhed. Duft af modne skovbær, chokolade, svesker og krydderier. Smagen er fyldt med frugt og fede, intense tanniner.
Specifikationer
Leverandør
Le Clos du Caillou/Earl Pouizin-Vacheron
Land
Frankrig
Område
Rhône
Underområde
Côtes-du-Rhône Villages
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2016
Drue
15% Syrah
85% Grenache
Fadlagring
15 måneder
Dyrkning
Biodynamiske Druer
Riedel glas
Syrah
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Krydrede retter
Alkohol
15,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Domaine le Clos du Caillou ligger ved byen Courthézon, nordøst for Châteauneuf-du-Pape. Jorden er fyldt med store rullesten og sand, så man har det perfekte udgangspunkt for at fremstille stor Châteauneuf-du-Pape. Det har da også været målet, siden familien Pouizin og Vacheron stiftede domainet i 1956, og betragter man deres vine i dag, er det ikke uden grund, at vinkendere verden over anser slottet som værende blandt de tre bedste i distriktet.

Domainet består i alt af 58 ha vinmarker, hvoraf de 8 er beliggende i Châteauneuf-du-Pape. I princippet kunne de resterende 50 ha også godt have været indlemmet i Châteauneuf-du-Pape, da de kun er adskilt fra distriktet af et gammel stengærde. Historien fortæller dog, at den daværende ejer ikke ville betale de afgifter, som en ophøjelse af jordene til Châteauneuf-du-Pape krævede i 1923, og at det er derfor, jordene kun bærer status af Côtes du Rhône.

Fakta er dog, at domainets Côtes du Rhône Villages og Côtes du Rhône Reserve fuldt ud er på højde med flere af de bedre Châteauneuf-du-Pape vine. Ikke mindst denne Rhône Villages, Les Quartz, der kort og godt sprænger rammerne for betegnelsen Côtes du Rhône Villages og vinene under denne betegnelse.


Mørk farve med en fantastisk renhed. Duft af modne skovbær, chokolade, svesker og krydderier. Smagen er fyldt med frugt og fede, intense tanniner.
9. november 2018
5 TJEKTEGN af Henrik Steen Andersen i Politiken
God vin, der passer til vildt kød.

"Rig, kirsebærfrugtig vin. Intens smag med fin syre og nerve. Frisk trods sine mange procenter (serveret kølig). Friskhed plus intensitet giver fin vin til dyret."


Vurderet ved tilbudspris 200,- pr. fl. ved køb af 2 flasker
26. oktober 2018
5 STJERNER af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet
"Varme krydrede note i duften. En vellavet saftig Rhône vin med brombær, jordbær, tobak, peber i smagen. Velbalanceret og imødekommende med en krydret afslutning."


Vurderet ved tilbudspris 200,- pr. fl. ved køb af 2 flasker
25. oktober 2018
5 Stjerner af Jesper Bo Bendtsen - SMAG PÅ VIN
"Næse med hindbær, brombær, chokolade, let krydderi og et lille pust af røg. I smagen er den medium fyldig med en ren bærtone – nu mere i retning af brombær, og blåbær – samt en god dosis sort peber. Frisk og ungdommelig syre og en fin afrundet tannin. Det er en mere elegant Côtes du Rhône end mange af de rustikke og animalsk prægede af slagsen."


Vurderet ved tilbudspris 200,- pr. fl. ved køb af 2 flasker
Gæring foregår i cementtanke, hvor mosten omrøres jævnligt for at få et optimalt udtræk af farve- og aromastoffer. Ligger på fade i 15 måneder før tapning på flaske og frigivelse.