2016 Corbieres Terroir, 3/4 ltr. Gerard Bertrand, AOP
Før musen henover billedet for at zoome
Sydfrankrig er ofte blevet betegnet som Frankrigs svar på Californien. I den forbindelse er sammenligningen kun baseret på varmen. For varmt er der. Faktisk de senere år for varmt. Man fattes vand. Det betyder, at vinstokkene tørster. De sætter få druer. Lavere udbytter til følge. Koncentrerede vine. Sorte. Og vigtigst af alt. Komplekse. For hvad Californien har i tæthed, har Sydfrankrig i nuancerigdom og fransk frækhed.
Det er håndværkere, der er på spil her. Ikke “Dress suit business men”. Der er jord under neglene og et hjerte, der banker hårdere end solen i den tørre jord. Man er generelt ikke god til markedsføring. Så hele regionen lider under, at forbrugeren ikke kender forskellen på en Roussillon og en Saint Saturnin. Men det er Gérard Bertrand i fuld gang med at lave om på!

Gérard Bertrand er en stor mand med stor karisma.
Han var tidligere kendt og elsket i Frankrig som rugbyspiller. Men han besluttede at tage en ny udfordring op og lagde derfor støvlerne på hylden efter en lang, succesfuld karriere. I 1992 overtog han ledelsen af sin fars vingård, Domaine de Villemajou, med den målsætning, at han ville højne standarden, ikke bare for vingården, men for hele området Han vil være for Sydfrankrig, hvad Guigal er for Rhône. Et navn folk kan læne sig op ad, om end de ikke orker at sætte sig ind i detaljerne. Og han har et mere end unikt sortiment at gå på opdagelse i.
Siden overtagelsen har Gérard Bertrand nemlig investeret i endnu flere vinmarker, fordelt over regioner som Corbières, Minervois og Côteaux de Languedoc, så han i dag har hele 470 ha ”under fod”. Yderligere er han gået i partnerskab med 40 andre lokale producenter, som nøje følger hans visioner for kvalitet i vinmarken, for så - når høsten er overstået - at sælge druerne til ham.

Corbieres er vel nok den vigtigste appellation i Languedoc. Området dækker i dag næsten 14.000 ha, hvorfor det er svært at sige noget generelt omkring jordbund og topografi. Bertrand henter dog sine druer fra marker, hvis jordbund hovedsagligt består af en blanding af ler og kalksten med en stor andel af småsten og grus i det øverste jordlag.  
Smager man hans serie af terroirvine op mod hinanden, vil det være tydeligt for enhver, at de alle - på trods af deres stærke sydfranske identitet - har hver deres diversitet. Har smagt Corbieres før, vil man sande, at denne vin bærer stærkt præg af distriktets terroir.  
Vinifikation
Druerne håndplukkes, hvorefter den alkoholiske gæring finder sted på rustfrie ståltanke. Mosten gennemgår en malolaktisk gæring, inden den endelige sammenstikning finder sted. Herefter lagres vinen i otte måneder på fade, inden den aftappes på flaske.
Vis mere
Vis mindre

2016 Corbieres Terroir, 3/4 ltr. Gerard Bertrand, AOP

Varenummer: 1726320916
DKK 120,00
(DKK 96,00 ekskl. moms)
   På lager » Levering 1-3 hverdage
Antal
LeverandørGerard BertrandLandFrankrig
OmrådeSydfrankrigUnderområdePays d´Oc
Type/FarveRødvinÅrgang2016
Drue Grenache Noir
Syrah
Mourvèdre
DyrkningTraditionel
Riedel glasSyrahServeringsforslag Mørkt kød
Oste - kraftige
Krydrede retter
Alkohol 14,00%Flaskestørrelse3/4 ltr.
Proptype KorkPakningKarton
Flasker pr. Colli6
Smagekommentarer
Dyb, meget tæt farve. Duften har toner af blommer, brombær, lakrids og nellike. Smagen er fyldig med diskrete, men modne tanniner, som afslutter i en lang, vedvarende eftersmag. En meget klassisk vin.

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk