2016 Contador

Spanien
Rioja
18 måneder
3/4 ltr.
DKK 3.219,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Contador er blevet én af Spaniens helt store kultvine - ikke mindst efter to år i træk, hvor den opnåede én af vinverdenens mest ultimative anerkendelser: 100 point ud af 100 mulige hos Robert Parker. En eksklusiv og unik vin, som det desværre ikke er alle forundt at smage. Druerne til vinen kommer fra små marker i området, og de forskellige jordtyper, mikroklimaer, orientationer og højdeforskelle sikrer en stor og kompleks vin. Det er dog alligevel ikke nok. Dyrkningen og høsten er nødt til at foregå med stor kærlighed og forsigtighed. Produktionen er lille, men af meget høj kvalitet. Dyb, kirsebærfavet vin. Aroma af modne frugter, aromatiske urter som timian, rosmarin, fennikel og lavendel, mineraler og egetræ. Kraftig og intens i munden i en smuk balance mellem frugt og egetræ inden en meget lang, intens og dyyb eftersmag.
Specifikationer
Leverandør
Delatierra Contador S.L.
Land
Spanien
Område
Rioja
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2016
Drue
100% Tempranillo
Fadlagring
18 måneder
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Alkohol
15,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Trækasse
Historien om Bodega Contador og nogle af Spaniens absolut bedste vine begynder i 1995, da Winemaker Benjamin Romeo købte en århundreder år gammel grotte under slottet i San Vicente de la Sonsierra i Rioja. I 1996 producerede han sin første årgang af sin ’La Cueva del Contador’ og begyndte at opkøbe en række vinmarker for at understøtte sin plan om at blive reel vinproducent. I de næste år producerede han dog stadig sine vine i grotten, mens han fortsat opkøbte vinmarker. I 1999 producerede han den første årgang af vinen ’Contador’.
Med det samme blev vinene taget godt imod af både kunder og pressen.  I 2001 flyttede han i nye lokaler hos sine forældre, som han indrettede med nyt og moderne udstyr. I 2004 og 2005 opnåede Romeo ét af de største ridderslag, man kan opnå. Det skete da den berømte vinkritiker Robert Parker gav Contador de maksimale 100 ud af 100 point, hvilket med det samme løftede Romeos internationale anerkendelse.
I 2008 kunne Romeo endelig åbne sit eget vinhus i San Vicente de la Sonsierra.
Contador er blevet én af Spaniens helt store kultvine - ikke mindst efter to år i træk, hvor den opnåede én af vinverdenens mest ultimative anerkendelser: 100 point ud af 100 mulige hos Robert Parker. En eksklusiv og unik vin, som det desværre ikke er alle forundt at smage. Druerne til vinen kommer fra små marker i området, og de forskellige jordtyper, mikroklimaer, orientationer og højdeforskelle sikrer en stor og kompleks vin. Det er dog alligevel ikke nok. Dyrkningen og høsten er nødt til at foregå med stor kærlighed og forsigtighed. Produktionen er lille, men af meget høj kvalitet.

Dyb, kirsebærfavet vin. Aroma af modne frugter, aromatiske urter som timian, rosmarin, fennikel  og lavendel, mineraler og egetræ. Kraftig og intens i munden i en smuk balance mellem frugt og egetræ inden en meget lang, intens og dyyb eftersmag.
Høsten sker manuelt og druerne ankommer til vinhuset under 30 efter, de er blevet høstet for at sikre, at druerne ikke mister kvalitet. Her sorteres de to gang, så kun de allerbedste anvendes. Fadlagringen sker ligeledes på særligt udvalgte, nye franske egetræsfade, som Benjamin Romeo selv udvælger.