2016 Cillar de Silos Crianza

Spanien
Ribera del Duero
13 måneder
3/4 ltr.
Før DKK 185,00
DKK 149,00
SparDKK 36,00
Pris pr. stk. v/1 stk.DKK 185,00
Pris pr. stk. v/2 stk.DKK 149,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Mørk kirsebærrød med et violet skær i glasset. På én gang en elegant og moden aroma af røde og mørke, let syrlige bær som hindbær og modne skovbær. Hertil sødmefulde krydderier som muskatnød, nelliker og vanilje, cedertræ, let brændt træ og lakrids. Fyldig og blød på tungen med en fin struktur og balance. En let, forfriskende syrlighed og modne tanniner giver vinen et langt liv og vil med tiden gøre den endnu mere blød.
Specifikationer
Leverandør
Cillar de Silos S.L.
Land
Spanien
Område
Ribera del Duero
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2016
Drue
100% Tempranillo
Fadlagring
13 måneder
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Tempranillo
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Mørkt kød
Bøf (på grillen)
Stegeretter
Simreretter
Pastaretter
Alkohol
14,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Cillar de Silos så dagens lys i 1994, da Amalio Aragón og dennes børn grundlagde vinhuset. Rødderne gør dog tilbage til 1970, da Amalios far begyndte at opkøbe små stykker jord af de omkringliggende vinbønder for at nære sin drøm om en dag at kunne producere vin i sin hjemby Quintana del Pidio.

Da vinhuset åbnede, skulle det hedde Cillar de Silos efter den munk, som var i spidsen for klostret Silos. Sådan en munk hed en Cillero og stod bl.a. for klostrets apotek, mad - og ikke mindst vin.

Cillar de Silos råder over en underjordisk vinkælder tilbage fra 1600-tallet, hvor den naturlige fugtighed og temperaturer mellem 11,5 og 12 graders varme er konstante hele året og ideelle i forhold til flaskelagring af vinene.

I dag drives Cillar de Silos af tre af Amalios børn: Roberto Aragon, Óscar Aragón og Amelia Aragon. Her vokser Tempranillo-druen på marker, som familien kontinuerligt investerer i.
Mørk kirsebærrød med et violet skær i glasset. På én gang en elegant og moden aroma af røde og mørke, let syrlige bær som hindbær og modne skovbær. Hertil sødmefulde krydderier som muskatnød, nelliker og vanilje, cedertræ, let brændt træ og lakrids. Fyldig og blød på tungen med en fin struktur og balance. En let, forfriskende syrlighed og modne tanniner giver vinen et langt liv og vil med tiden gøre den endnu mere blød.