2016 Chateauneuf du Pape

Frankrig
Rhône
3/4 ltr.
DKK 349,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
En rustik og meget autentisk vin, som imponerer med sin balance mellem kirsebær og behagelige noter af peber, som munder ud i en lang, nuanceret og behagelig eftersmag.
Specifikationer
Leverandør
Domaine La Consonniere
Land
Frankrig
Område
Rhône
Underområde
Châteauneuf-du-Pape
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2016
Drue
80% Grenache
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Vildt
Alkohol
15,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Winemaker Sébastien Cuscusa overtog i 2009  fem hektarer vinmarker fra sin morfar, Armand Ferulla, plantet med Grenache på Lieux-dits Les Saintes Vierges, Pignan og Font du Loup.  Det var Sébastiens tipoldefar, Francois Ferull, der købte de første marker tilbage i 1890 . I 2013 købte man yderligere 2,5 ha. med Mourvedre på Les Bedines, så domainet dækker 7,5 hektarer i Châteauneuf-du-Pape og endelig har man købt fem hektarer i Lirac.
En rustik og meget autentisk vin, som imponerer med sin balance mellem kirsebær og behagelige noter af peber, som munder ud i en lang, nuanceret og behagelig eftersmag.
3. december 2019
Testvinder - 6 af 6 stjerner i Aarhus Update
"Årets julevin. Der er en mørk dybde i næsen med krudt, lakrids, tobak og solbærskind. Smagen har tyngde med fokus på helt modne mørke bær. Brombær, solbær, blåbærpotpourri. Tanninen er kraftig og danner rygrad i en stor struktur med plus på alle komponenter. Frugten er moden på kanten til overmoden. Her er som i næsen indslag af lakrids, tobak og mild peber. Consonnieres Chateaneuf er min bedste anbefaling til julebordet."
Vurderet ved tilbudspris 299,- pr. fl. ved køb af 2 flasker
3. december 2019
5 stjerner - blandt de bedste julevine over 120 kr. på www.aov.dk
"Mørke modne brombær og blåbær omgærdet af let animalske noter og patineret læder. God fylde og struktur i vinen der afslutter med en herligt krydret og mineralsk bid af grafit/cedertræ. Markant men balanceret alkohol, sødme og syre. En vin der kan matche den kraftige julemad."
Vurderet ved tilbudspris 275,- pr. fl. ved køb af 2 flasker
93 POINTS
14. august 2019
93 POINTS af Robert Parker i The Wine Advocate
"Domaine La Consonnière's 2016 Chateauneuf du Pape is a blend of 80% Grenache and 20% Mourvèdre raised partially in concrete and partly in demi-muids. It hints at horse blanket and liniment on the nose, which gives it a bit of rustic authenticity but strikes a fine balance between red cherries and berries and gentle peppery notes on the long, silky finish. It should drink well for a decade or more."