2016 Chateau Pierrail Rouge, Bordeaux Supérieur

Frankrig
Bordeaux
12 mdr.
3/4 ltr.
DKK 149,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Solmoden, intens og frugtig stil. Behagelig vin, imødekommende og elegant vin med masser af mørke røde bær og chokolade i både duft og smag.
Specifikationer
Leverandør
Chateau Pierrail
Land
Frankrig
Område
Bordeaux
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2016
Drue
85% Merlot
15% Cabernet Sauvignon
Fadlagring
12 mdr.
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Cabernet Sauvignon / Merlot
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Mørkt kød
Oste - milde
Krydrede retter
Alkohol
14,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Château Pierrail blev bygget i det 17. århundrede på fundamenterne af en gammel middelalderborg. Slottet, der siden 1970 har tilhørt Jacques og Alice Demonchaux, befinder sig på Garonne-flodens højre bred, syd-øst for Saint-Émilion.

Hele ejendommen omfatter 200 hektar, hvoraf 30 hektar er tilplantet med vinstokke. Vinmarkerne nyder en perfekt placering på et lille plateau, der skråner svagt mod syd. Jordbunden består her af præcis de samme ler- og kalkholdige formationer, vi også kender fra Saint-Émilion-distriktet.

Det kan derfor ikke overraske, at Merlot-druen, der især er kendt for den fylde og blødhed, den tilfører vinene fra Saint-Emilion og Pomerol, også er absolut vigtigste druesort i den røde vin fra Château Pierrail.

Netop kombinationen af fremragende jordbundsforhold, velvalgte druesorter, og den dygtighed og omhu, Jacques og Alice Demonchaux lægger i alle led af fremstillingen, er baggrunden for den fremragende og konstante kvalitet, vinen fra Château Pierrail tilbyder.

Slottet producerer en rødvin, en rosé og to forskellige hvidvine (en fadlagret, en ufadlagret).
Solmoden, intens og frugtig stil.  Behagelig vin, imødekommende og elegant vin med masser af mørke røde bær og chokolade i både duft og smag.            
19. juni 2020
4 stjerner af Niels Lillelund i Jyllands-Posten
"Klassisk Bordeaux-næse med cedertræ en masse. Moderne, poleret og balanceret, næsten for dannet til bålet, men lækker og indsmigrende. Rank og vellavet."
Vinificeret på træ og derefter opbevaret ni måneder på træfade.