2016 Chateau de Villemajou Grand Vin

Frankrig
Sydfrankrig
10-12
3/4 ltr.
DKK 349,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften har tydelige toner af fadets ristning, krydderier, læder, ristet kaffe, mørke bær og lakrids. Smagen har medium modne tanniner, som yderligere er understøttet af fadets tanninstruktur. Tæt og vedvarende med flot kompleksitet og god balance mellem vinens intensitet og medium syre.
Specifikationer
Leverandør
Gerard Bertrand
Land
Frankrig
Område
Sydfrankrig
Underområde
Boutenac
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2016
Drue
Syrah
Carignan
Mourvèdre
Grenache
Fadlagring
10-12
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Syrah
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Alkohol
14,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Trækasse
Sydfrankrig er ofte blevet betegnet som Frankrigs svar på Californien. I den forbindelse er sammenligningen kun baseret på varmen. For varmt er der. Faktisk de senere år for varmt. Man fattes vand. Det betyder, at vinstokkene tørster. De sætter få druer. Lavere udbytter til følge. Koncentrerede vine. Sorte. Og vigtigst af alt. Komplekse. For hvad Californien har i tæthed, har Sydfrankrig i nuancerigdom og fransk frækhed.
Det er håndværkere, der er på spil her. Ikke “Dress suit business men”. Der er jord under neglene og et hjerte, der banker hårdere end solen i den tørre jord. Man er generelt ikke god til markedsføring. Så hele regionen lider under, at forbrugeren ikke kender forskellen på en Roussillon og en Saint Saturnin. Men det er Gérard Bertrand i fuld gang med at lave om på!

Gérard Bertrand er en stor mand med stor karisma.
Han var tidligere kendt og elsket i Frankrig som rugbyspiller. Men han besluttede at tage en ny udfordring op og lagde derfor støvlerne på hylden efter en lang, succesfuld karriere. I 1992 overtog han ledelsen af sin fars vingård, Domaine de Villemajou, med den målsætning, at han ville højne standarden, ikke bare for vingården, men for hele området Han vil være for Sydfrankrig, hvad Guigal er for Rhône. Et navn folk kan læne sig op ad, om end de ikke orker at sætte sig ind i detaljerne. Og han har et mere end unikt sortiment at gå på opdagelse i.
Siden overtagelsen har Gérard Bertrand nemlig investeret i endnu flere vinmarker, fordelt over regioner som Corbières, Minervois og Côteaux de Languedoc, så han i dag har hele 470 ha ”under fod”. Yderligere er han gået i partnerskab med 40 andre lokale producenter, som nøje følger hans visioner for kvalitet i vinmarken, for så - når høsten er overstået - at sælge druerne til ham.

Vi er meget stolte over at repræsentere Gérard Bertrands storslåede vine i Danmark – vine, der i Frankrig er listet på en stor del af landets trestjernede restauranter!

Domaine de Villemajou er helt klart hjertebarnet hos Gérard Bertrand. Det var denne vingård, han overtog fra sin far, og det er her, han selv er født og opvokset. Slottets jordbesiddelser beløber sig til 90 ha syd-sydøstvendte vinmarker i det absolut bedste område
(Boutenac) i Corbières. Jordbunden er en blanding af ler og store sten, som suger varme til sig i dagstimerne for så at afgive den til vinstokkene i løbet af natten.  
Navnet Villemajou kommer af det romerske udtryk Villa Major (stor villa), hvilket var det navn, ejendommen bar, da erobreren Avitus boede i den.  
Druerne til Domaine de Villemajou Grand Vin er hentet fra en lille parcel på Villemajou, hvor Carignan-stokkene er minimum 80 år gamle. Dette sammen med den meget stenede og derfor veldrænede jord holder udbyttet ned på 25 hl pr. ha.  
Duften har tydelige toner af fadets ristning, krydderier, læder, ristet kaffe, mørke bær og lakrids. Smagen har medium modne tanniner, som yderligere er understøttet af fadets tanninstruktur. Tæt og vedvarende med flot kompleksitet og god balance mellem vinens intensitet og medium syre.    
Traditionel med alkoholisk gæring på ståltanke efterfulgt af den malolaktiske. Lagres efterfølgende 10–12 måneder på fade, hvorefter vinen tappes på flaske og lagrer yderligere 12 måneder.