2016 Chat Sauvage Pinot Noir, Gutswein

Tyskland
Rheingau
18 mdr.
3/4 ltr.
DKK 229,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Helt fantastisk duft med toner af underskov, brombær og solbær, tilsat diskrete nuancer af ristet egefad. Smagen er yderst elegant med lange, fine tanniner og flot, elegant frugt.
Specifikationer
Leverandør
Chat Sauvage
Land
Tyskland
Område
Rheingau
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2016
Drue
100% Pinot Noir
Fadlagring
18 mdr.
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Pinot Noir
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Oste - kraftige
Vildt
Alkohol
13,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Chat Sauvage er kort og godt lig med store ambitioner og små mængder.
Ejeren, Günter Schulz, er en rigmand fra Hamburg med
en stor forkærlighed for Bourgogne, som under et besøg i Rheingau i 1992 fik ideen til at lave en vin, der var lige så god som det bedste fra Bourgogne.

For at et sådant vovestykke skulle kunne lykkedes, var Günter Schulz helt bevidst om, at intet kunne spares, og at det derfor kun var de bedste vinmarker, som var interessante til et sådant prestigeprojekt.
Det er dog sjældent, at den type mark kommer til salg, og det var derfor først i år 2000, at han købte sin først parcel på vinmarken Johannisberger Hölle.
Siden er det blevet til 7,5 ha fordelt over seks vinmarker, hvoraf der på 60% dyrkes Pinot Noir, på 35% Chardonnay og på 5% Riesling.

På Chat Sauvages vinmarker holdes udbyttet nede på ca. 1 kg druer pr. vinstok. Man er yderst selektiv med, hvilke druer der går i mosten, så der håndsorteres både ved selve plukningen og ved ankomsten til vineriet.

Efter presningen foretages førstegæringen på ståltanke, hvorefter vinen - såvel de grønne som de blå druer - lægges på franske egetræsfade i 18 måneder, mens den malolaktiske gæring finder sted.
Chat Sauvages samlede årsproduktion ligger på ca. 28.000 flasker, fordelt på seks forskellige rødvine, én hvid, én rose og én sekt.
Helt fantastisk duft med toner af underskov, brombær og solbær, tilsat diskrete nuancer af ristet egefad. Smagen er yderst elegant med lange, fine tanniner og flot, elegant frugt.    
Traditionel med gæring på ståltanke og efterfølgende 18 måneders lagring på egetræsfade. Vinen aftappes og flaskes uden filtrering.