2016 Chardonnay Pizarras, 1.50 ltr.

Chile
Aconcagua Costa
13 måneder
1.50 ltr.
DKK 1.349,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Smuk, levende, lys gul i farve. En aroma, der emmer af citrusfrugt, blomster - og en lillebitte smule krudt. Men hvad med smagen? Citrusfrugter, frisk bagværk og tørret frugt. En elegant og frisk vin med fin tekstur og dyb mineralitet, finesse og balancerende syre.
Specifikationer
Leverandør
Vina Errazuriz
Land
Chile
Område
Aconcagua Costa
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2016
Drue
100% Chardonnay
Fadlagring
13 måneder
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Chardonnay
Flasker pr. Colli
1
Serveringsforslag
Fisk - lys
Fjerkræ
Fisk - fede
Foie gras
Risotto
Alkohol
13,00%
Flaskestørrelse
1.50 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Trækasse
Viña Errazuriz blev grundlagt i 1870 af Don Maximiano, da denne købte et stykke goldt jord i Aconcagua-dalen. Hårdt arbejde, store visioner, løbende investeringer og sund fornuft har resulteret i, hvad man uden at rødme kan betegne som en verdensklassemark.

I dag ejer Viña Errazuriz 350 ha vinmarker med en produktion på over 4 millioner flasker årligt, hvoraf 90% eksporteres. Viña Errazuriz' øverste chef er nu den dynamiske Eduardo Chadwick, som er femte generation efter grundlæggeren Don Maximiano.

Firmaets mål er ikke bare at producere Chiles bedste vin, men også helt enkelt at placere sig både blandt de hundrede bedste vine i verden og samtidig være blandt de hundrede bedste køb i verden. Med Cabernet Sauvignon Estate, kåret af Wine Spectator som fjerdebedste vinkøb i verden på druen Cabernet Sauvignon, og Viñedo Chadwick, som vandt en blindsmagning over flere 1. Cru vine fra Bordeaux, er målet tæt på at være nået.

Chiles meget favorable geografiske og klimatiske forhold giver nærmest producenterne optimale forhold for økologisk vindyrkning. Bl.a. gør naturens indretning i Chile, at man ikke har de samme behov for at gribe ind mod skadedyr o.lign. som eksempelvis i Europa.

Dette har man meget fokus på hos Errazuriz, og huset har derfor gennem den sidste årrække produceret "økologiske" druer. Det vil sige, at der hverken sprøjtes på markerne eller gødes med andet end naturlig gødning i meget begrænsede mængder. Men da huset ikke er certificeret officielt, må vi nøjes med at skrive økologisk i citationstegn...
Smuk, levende, lys gul i farve. En aroma, der emmer af citrusfrugt, blomster - og en lillebitte smule krudt.  Men hvad med smagen? Citrusfrugter, frisk bagværk og tørret frugt. En elegant og frisk vin med fin tekstur og dyb mineralitet, finesse og balancerende syre.
Druerne håndpukkes i den tidlige morgenstund, så de ankommer kølige til vinhuset, hvor de presses i hele klaser. Lagret på franske egetræsfade på egne gærstammer.