2016 Beaune Rouge, Premier Cru, Cras

Frankrig
Bourgogne
14-18 måneder
3/4 ltr.
DKK 969,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Smuk, rød farve og en duft af solbær, brombær og vanilje. Kompleks og balanceret med noter af trøfler, krydderier og læder på tungen, som samtidig rundes af med et strejf af egetræ.
Specifikationer
Leverandør
Joseph Drouhin
Land
Frankrig
Område
Bourgogne
Underområde
Côte de Beaune
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2016
Drue
100% Pinot Noir
Fadlagring
14-18 måneder
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Pinot Noir
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Lyst kød
Fjerkræ
Vildt (fugle)
Alkohol
13,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Trækasse
Maison Joseph Drouhin har, siden huset blev grundlagt i 1880, været en af forkæmperne for de autentiske Bourgogne-vine. For – som familien bag Maison Joseph Drouhin også selv siger: ”Der skal være en naturlig sammenhæng mellem jordens terroir og det, som vinen udtrykker”.
Derfor er man hos Drouhin meget bevidst om at tage vare på det miljø, der omgiver vinstokkene. Man undgår helst at sprøjte mere end højst nødvendigt, men foretrækker at luge mellem stokkene. Der anvendes i høj grad organisk gødning til at nære og biologiske midler til at forsvare vinstokkene med. Fremtiden er hele tiden i fokus ud fra familiens overbevisende filosofi om at der også skal være noget til næste generation. Faktisk er man allerede på nuværende tidspunkt så langt i processen, at husets Chablis-vine udelukkende dyrkes på økologisk vis, så det nu kun er i Bourgogne, man stadig må hjælpes lidt på vej af nutidens hjælpemidler.
Maison Joseph Drouhin er ikke kun vinproducent men også négociant, hvilket betyder, at man opkøber druer fra nøje udvalgte vinbønder for selv at vinificere den pågældende vin, så den kan leve op til den høje standard, huset forlanger. Hovedsædet, der er beliggende i Beaunes gamle bydel, har lange dybe gange og kældre, der som et underjordisk edderkoppespind ligger under gader og stræder. Det er i disse underjordiske kældre, at alle vinene lagres, før de frigives til glæde for de mange elskere af klassisk Bourgogne.
Smuk, rød farve og en duft af solbær, brombær og vanilje. Kompleks og balanceret med noter af trøfler, krydderier og læder på tungen, som samtidig rundes af med et strejf af egetræ.
25. oktober 2019
6 TJEKTEGN af Henrik Steen Andersen i Politiken
"Lækker, ung og frisk næse, mørke jordbær. Saftspændt smag, igen med masser af frugt og god frugtsyre. Kan gemmes, men smager forbandet godt nu. Fin klasse. Skræddersyet til risottoen."


Vurderet ved tilbudspris 499,- pr. fl. ved køb af 2 flasker